Most itt vagy
Itt > Főoldal > Legyen újra háztáji gazdálkodás!

Legyen újra háztáji gazdálkodás!

 

 

 

 

 

 

 

 

A háztáji gazdálkodás újraindításáról beszélt a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, miután a szaktárca vezetése egyeztetett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ügyvezető elnökségével.

nisztérium olyan programot dolgozott ki, amely több tízezer termelőnek biztosít majd jövedelemszerzési lehetőséget ezen a területen – közölte Fazekas Sándor. Hozzátette: a siker érdekében vetőmagjuttatással, az állattartás támogatásával, valamint az integráció segítésével kívánják támogatni a háztáji gazdálkodás újraindítását.A program lebonyolításában a szaktárca számít a NAK tevékeny szakmai közreműködésére is – jelezte a miniszter. Mint mondta, a VM számára a NAK első számú partner. Mivel sok lényeges javaslat – így az új földtörvényé is – van az Országgyűlés előtt, a szaktárca havonta, kéthavonta egyeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, ha pedig szükséges, még gyakrabban – tette hozzá.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke szintén azt emelte ki, hogy a minisztérium és a köztestület között rendszeres lesz a felsőszintű véleménycsere a jövőben. A szerdai egyeztetés témái közül kiemelte a tanácsadói rendszer szervezettebbé tételének szükségességét, valamint a kamarai tanácsadói rendszer további működtetésének igényét. Az év végével ugyanis megszűnik a tanácsadói hálózat működtetését biztosító uniós forrás, a köztestület ezért a minisztérium támogatását kérte a hálózat további fenntartásához.

A NAK elnöke elmondta: megvitatták azt is, hogy a kamara milyen adatokat kérhet majd munkája során a gazdaság szereplőitől, és tárgyaltak az ezt szabályozó kormányrendelet tervezetéről is.

MTI-fidesz.hu
magyartudat.com MT

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top