Most itt vagy
Itt > Külföld > Leállhat pénteken a Lufthansa

Leállhat pénteken a Lufthansa

 

 

 

 

 

 

 

Valamennyi járatra egész napos sztrájkot hirdetnek a légiutaskísérők, ha a cég képviselői nem ülnek tárgyalóasztalhoz a szakszervezettel.
Kiterjeszti a sztrájkot a Lufthansa légiutas-kísérőit képviselő szakszervezet (Ufo), a legnagyobb német légitársaság kabinszemélyzete pénteken valamennyi járaton egész nap sztrájkol, ha nem sikerül újrakezdeni a bértárgyalást a munkaadóval.
Az Ufo kedd esti közleménye szerint szerdán és csütörtökön nem tartanak tiltakozó akciókat, de pénteken 24 órás munkabeszüntetés következik, amely valamennyi járatot érinti. Ugyanakkor a sztrájk elmaradhat, ha a Lufthansa hajlandó előzetes feltételek nélkül újrakezdeni a tárgyalást.

Az Ufo legfőbb követelése 5 százalékos béremelés. A Lufthansa 3,5 százalékos emelést ajánl. A tárgyalások az előző héten futottak zátonyra. Az Ufo pénteken a frankfurti repülőteret érintő járatokon sztrájkolt, kedden pedig Frankfurt mellett Münchenben és Berlinben is.

A keddi munkabeszüntetés miatt este 19 óráig több mint 300 járatot töröltek, ami mintegy 43 ezer utast érintett. Frankfurtban és Berlinben hajnaltól kora délutánig tartott a sztrájk, Münchenben 13 órakor kezdődött és késő estig tart. A Lufthansa millió eurós nagyságrendű kárt szenved el az akció miatt.

MTI/magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top