Most itt vagy
Itt > Belföld > Lázár szerint a holokauszt hazaárulás is volt

Lázár szerint a holokauszt hazaárulás is volt

Lázár János hangsúlyozta: a magyar nemzet “zsidó testvéreink nélkül” nem érte volna el mindazt, amit az elmúlt évszázadokban elért, “egymás nélkül szegényebbek és kevesebbek volnánk”.
lazar-holokauszt2A holokauszt nemcsak keresztényietlen és embertelen tett, de hazaárulás is volt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában.

A Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) soros magyar elnökségének első plenáris ülése alkalmából rendezett koncerten mondott köszöntőjében Lázár János hangsúlyozta: a magyar nemzet “zsidó testvéreink nélkül” nem érte volna el mindazt, amit az elmúlt évszázadokban elért, “egymás nélkül szegényebbek és kevesebbek volnánk”.
A kirekesztés ezért a magyarok számára öncsonkítás – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezért fontos minden olyan alkalom, “amikor kimondjuk, soha többé nem engedünk öncsonkítást végrehajtani a magyar nemzeten. Egy nemzet vagyunk, és megvédjük egymást”.
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke (Mazsihisz) kiemelte: Magyarország a diktatúra alatt nem tehette meg, a rendszerváltást követően pedig “ellazsálta” a szembenézést saját történelmével. Hozzátette: talán ennek következményei a holokauszt-év emlékezetpolitikai konfliktusai és a mindennapi antiszemitizmus jelenségei, írja az MTI.
Heisler András leszögezte: a holokauszt során legyilkolt hatszázezer zsidó vallású magyar állampolgár emléke a zsidó közösségnek nem engedi meg, hogy az emlékezetpolitikában bármilyen kompromisszumot kössön. “Nincs olyan hatalom, amely számunkra olyan ajánlatot tudna tenni, hogy megtagadjuk mártírjaink emlékét” – fogalmazott.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

3 thoughts on “Lázár szerint a holokauszt hazaárulás is volt

  1. Fogalmakat kever össze.Szörnyü dolog volt az biztos sok mással együtt, előre kéne már nézni nem mindíg jó pénzér elemlékezgetni a jó hűvösön!

  2. Azt ne feledje Lázár úr tanácsadója és szövegírója, hogy az ő oldalukról oly szöveg hangzott el, hogy nélkülük a magyaroknak csak a bő gatya és barackpálinka maradna. Ki kell próbálni! De próba nélkül is bizton állítható, hogy kevés olyan tehetséges nép van a világon, mint a magyar. Csak úgy, önmagában!!!

Minden vélemény számít!

Top