Most itt vagy
Itt > Belföld > Látszatküzdelem a korrupció ellen

Látszatküzdelem a korrupció ellen

EU-pénzből közszolgálati etikai és integritástréninget szerveztek. A „közszolgálati etikai és integritástréning” csupán látszatküzdelem, amit ráadásul még finanszíroz is az Unió. Nem elég, hogy megteremtettük a korrupciót, még pénzt is adunk az ellene végzett látszatküzdelemre.

„A közszolgálati etikai és integritástréningen 8375-en vettek részt, és létrehozták a korrupciós kockázatok felismerését és kiszűrését támogató integritás-tanácsadók hálózatát is – hangzott el a Korrupció megelőzése és a közigazgatás-fejlesztés áttekintése című projekt záró konferenciáján pénteken Budapesten. A projekt célja a társadalom által érzékelt hivatali korrupció megelőzése és szintjének csökkentése volt.

Az Államreform Operatív Program (ÁROP) keretében, az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam által nyújtott 680 millió forintos támogatásból megvalósuló projekt célja a társadalom által érzékelt hivatali korrupció megelőzése és szintjének csökkentése volt. A program keretében 120 embert képeztek ki integritás-tanácsadónak, integritásmenedzsment-tréningen pedig 751-en vettek részt. Létrehozták a korrupciós kockázatok felismerését és kiszűrését támogató integritás-tanácsadók hálózatát is, és kialakítottak egy, a közérdekű bejelentések megtételére szolgál.”-írja az Orientpress.

Sajnos, nem lehet egy fenékkel két lovon ülni. El kell dönteni, mi a fontos: a pénz, amit a munkámért kapok, vagy a társadalmi haszon, amit a munkámmal szolgálok. Ha a pénz a fontos – mert különben tönkremegyek, vagy elveszítem üzleti pozíciómat – akkor nem válogatok az eszközökben, azzal szerzem meg a szükségleteimet, amivel lehet. Ha a társadalmi hasznosságáért végzem a munkámat, akkor olyan rendszer kell, amelyik ezt méri, ezt értékeli. Attól, hogy küzdünk a korrupció ellen, a rendszer még nem a társadalmi hasznosságot fogja értékmérőnek tekinteni, de lehet kelteni a látszatot, hogy tudjuk, mi volna tisztességes. A „közszolgálati etikai és integritástréning” csupán látszatküzdelem, amit ráadásul még finanszíroz is az Unió. (Nem elég, hogy megteremtettük a korrupciót, még pénzt is adunk az ellene végzett látszatküzdelemre.)

Thürmer Gyula

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Látszatküzdelem a korrupció ellen

 1. A leginkább érdekeltek, jutalékos politikus ügyintézők harcolnának? Azért ennyire nem hülyék! A “hálapénz” elleni harc is hálás téma! Az orvost 1/5 1/4 bere mellett, 10X felelősség választott uraink lophatnak számonkérés nélkül! Tocsikoló Mártika szende szűzlány, mai gárda mellett!

 2. Az írás primitív önfényezés egy levitézlett sarlatántól,
  de viszont A CÍM HIBÁTLAN

  egekben a korrupcíó a mai kormány vezetésével,
  ebben is utolsóak lettünk Európában.

 3. Ahol a pénz, ott a hatalom, oda kell menni.
  Ez ilyen egyszerű. Pénz = élet.

  Semmit nem adnak ingyen, az a Kádár korszak volt.
  Aki nem fizet, elpusztul az orvos nélküli rendelőben,
  ha fizetsz, minden van. Ezt hívják “korrupciónak”.
  Van olyan ország ahol minden működik korrupció
  nélkül is, de azok messze távol észak-nyugaton vannak.

Minden vélemény számít!

Top