Most itt vagy
Itt > Belföld > Közel ötszáz készenléti rendőr keresi a bank robbantót

Közel ötszáz készenléti rendőr keresi a bank robbantót

Több településén keresik a Lehel úti robbantó nyomait a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton a honlapján.
Azt írták, hogy a jelentős rendőri erők bevonásával indított akcióban tervszerű, összehangolt, széleskörű adat- és információgyűjtést végeznek a XIII. kerületi Lehel úti pénzintézetnél január 13-án történt robbantásos bűncselekmény elkövetőjének megtalálása érdekében.
A Nemzeti Nyomozó Iroda 272, más rendőri szervek 234 munkatársa folytat adat- és információgyűjtést, elemzést és tanúkutatást; ezeket egy nyomozócsoport fogja össze, a beérkező adatokat ők elemzik – közölték.
Emlékeztettek arra, hogy a rendőrség azt a fekete bukósisakot, sötét kezeslábast viselő, 180-185 centiméter magas ismeretlent keresi, aki a bűncselekmény helyszínéről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 vagy 250 köbcentiméter hengerűrtartalmú motorkerékpárral hajtott el.
Megismételték korábbi felhívásukat is: az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.
A rendőrség továbbra is kéri, hogy akinek a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információja van, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számon vagy a 107-es és 112-es központi segélyhívó számon.
A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban azt közölte, hogy robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszélyokozás gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top