Most itt vagy
Itt > Belföld > Kilakoltatás a Készenléti Rendőrség jelenlétében

Kilakoltatás a Készenléti Rendőrség jelenlétében

Ötmilliós hitelt vettek fel, most harmincat követelnek a kilakoltatott családtól.

A Készenléti Rendőrség jelenlétében tudták csak kilakoltatni azt a kőbányai családot, amelytől ötmillió forintos devizahitel fejében harmincmillió forintot követel a hitelt nyújtó Argenta Lízing Zrt. és a hitelezőnek forrást adó Raiffeisen Bank, miután az adósok nem tudták fizetni a többszörösére emelkedett törlesztőrészletet.
A kétgyermekes családanya a Magyar Nemzetnek elmondta, egyelőre egy ismerősnél tudják meghúzni magukat, ahol azonban csak aludni tudnak, bútoraikat a pincében tárolják. Óvodás, illetve iskolás gyerekeik tudják, hogy el kell költözniük, de nem értik, miért. Kérdésünkre elmondta, egyelőre nehéz feldolgoznia, hogy 23 év után el kell hagyniuk otthonukat, de már csak a gyermekeik érdekében is harcolni fognak az igazukért.

A Kőrösi Csoma Sándor úti, ötven négyzetméter körüli lakásban csak a töredéke fért el a Bankcsapda egyesület hívására érkező devizahiteleseknek, így a zsúfolt függőfolyosón kellett keresztülverekedniük magukat a rendőrökkel érkező végrehajtóknak. A tüntetők bűncselekményt emlegettek a végrehajtás kapcsán, mert egyetlen hitelszerződés nyomán két pénzintézet nyújtott be követelést a hitelkárosulttal szemben. Hogy a rendőrség aktív tiltakozásra számított, azt jól mutatja, hogy a kerületi rendőrkapitány is jelen volt az eseményen, ahol a végrehajtó a lakás megtisztítását kérte a tiltakozóktól. Miután ez a rendőrség többszöri felszólítására sem történt meg, megjelent a Készenléti Rendőrség legalább féltucat munkatársa. A kivonuló rendőri erőt látva lassan kiürült az ingatlan, s megkezdődhetett a kilakoltatás.

A végrehajtó annak ellenére ragaszkodott a lakás kiürítéséhez, hogy az otthon nélkül maradó családot képviselő Bankcsapda egyesület elnöke többször is felszólította a végrehajtót, tekintsen el ettől, hiszen a jelenlévők csöndben lesznek, s nem zavarják a hatósági eljárást. Falus Zsolt azért ragaszkodott volna ehhez, mert megítélése szerint a végrehajtással, illetve a kilakoltatással törvénysértés zajlik, amelyhez tanúként szerette volna felkérni a jelenlévőket.

Rendőri erővel biztosították a kilakoltatást, írja a Magyar Nemzet oldalán Hajdú Péter.

Mint utóbb kiderült, a helyszínen intézkedő rendőrök először nem értették, hogy miért vannak felháborodva az emberek, de miután kérésükre Falus Zsolt elmondta, nem értik, hogyan lehetett egy ötmilliós adósságból – amelynek közben a felét vissza is fizette a család – több mint harmincmillió a két bank egymásra rakódó követelésével, azzal nyugtatták a családot, hogy ha ez szabálytalan, az minden bizonnyal ki fog derülni a jövőben.

Az elnök lapunknak azt is elmondta, az ügyben feljelenést tettek az ügyészségen, egyúttal felhívták rá a Pesti Központi Kerületi Bíróság figyelmét. Álláspontjuk szerint hibás az a bírói döntés, amely engedte, hogy a hitelezési ügybe belefolyjon a hitelezőnek forrást biztosító bank. Falus szavai szerint a bíróság végzésének indoklásában leírták, szó sem lehet arról, hogy kétszeresen követeljenek a bankok egyetlen hitelügylet kapcsán. Ám mint a mostani eset mutatja, erre rácáfolt az élet.

Kérdésünkre elmondta, az önálló zálogjog alapítása, illetve annak átruházása miatt következhetnek be hasonló esetek. A mostaninál a hitelt nyújtó szervezet kölcsönt vett fel egy banktól, s a tartozás fejében átadta a zálogjogot az utóbbi hitelintézetnek. Arról is beszélt, hogy bár a jogászszakma több jeles képviselője tiltakozott a polgári törvénykönyv (Ptk.) legutóbbi módosításakor a jelzáloghitelekhez kötődő zálogjog önálló jelzáloggá alakításának ötlete ellen, a kormány mégis annak bevezetése mellett kardoskodott. Pedig az ötlet felvetődésekor még a kabinet is fogékonynak mutatkozott a jogászok álláspontjára. Később azonban rábólintottak a módosításra. Kérdésünkre, hogy ezzel kinek az érdekeit képviselte a kormány, Falus Zsolt elmondta: a bajban lévő devizahitelesekét semmiképpen, ahogy általában sem mentették meg őket. Szerinte a Magyar Bankszövetség szakemberei szorgalmazták a változtatást, amelynek Falus értesülései szerint kifejezetten örültek a bankok. Az már más kérdés, hogy ezzel egyúttal a visszaéléseknek is megágyaztak.

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

8 thoughts on “Kilakoltatás a Készenléti Rendőrség jelenlétében

 1. Már 800 családot lakoltattak ki és
  kb 150 ezer család van végveszélyben.
  A fidesz leszavazta a kilakoltatási moratóriumot,
  ami csak tűzoltás lett volna,

  az igazi megoldás a kormányváltás lesz.

  Orbánék a banki különadóra ürügynek használták fel a családok kálváriáját és a pénzt elköltötték …..
  ( stadionok, közmédia, plakátok, .??????)
  Az ország meg romhalmaz,
  lesz mit rendbehozni a kormányváltás után.

  1. Most komolyan elhiszed, hogy bármelyik politikai erő nem áll a pénz mögé? találkoztál már politikussal? kiderült valaha, hogy igazad mondott véletlenül? max hallgatnak. Politika be se fogadja azokat, akiket nem tudnak zsarolni és nincsenek benne a mutyiba.
   Ezt kormányváltás sajnos kizárt, hogy megoldja. Sajnos!

   1. Bélának.
    Gyurcsány beszédére a fidesz-jobbik fellázitotta
    a budapesti ultrákat, hogy romboljanak (2006).
    Ennek eredménye lett az orbán-rezsim. Megérte ?

    Ma azt hazudnak amit akarnak, csak megtanulták,
    hogy nem szabad beismerni.
    Megirták a forgatókönyvüket arról, hogyan lehet
    uralkodni ma Magyarországon a békés lakosságon.
    E szerint ténykednek ….. a kormányváltásig.

 2. ebből lehet észlelni hogy a rendőrség a bankárok kezükben van. A rendőrség nem a rendet tartjak hanem hogy a bankárok, (még füleg németh és más külföldi és nem a magyarokér) üzletembernek a végrehajtőik legyenek.

 3. “Az ország meg romhalmaz,
  lesz mit rendbehozni a kormányváltás után.”
  Igy van, orbánék már rég le- megbuktak.

 4. A “ráfázol” bank a legszemetebbek egyike, hanem az első helyen áll. A legalapvetőbb törvényi előírásokat nem tartják be, miközben ők felhasználják a becsapott lakosságot, az életüktől is megfosztva őket. Ideje lenne már ezeket kiebrudalni az országból, otthon a saját népüket csapják be. Hogy ott nem lehet? Hát akkor dolgozzanak, ne csak az ujjukat mozgassák.

 5. Bizony ma minden az orbáni mindenáron hatalomba maradásról szól.
  A sértődött, bukott ember agressziv forgatókönyvét tapasztalhatja
  ma minden magyar állampolgár. Fölösleges a részletekben elmerülni,
  végtelenül lehetne sorolni az adatokat, de ez a lényege a történetnek.
  Soha nem lesz az ország, nép valódi vezetője az aki letarol mindenkit
  a beteges karrierizmusából, hiába a matematikailag “megnyert” választás,
  örök vesztes marad

Vélemény, hozzászólás?

Top