Most itt vagy
Itt > Főoldal > Kijev tovább folytatja a hadműveleteket Kelet-Ukrajnában

Kijev tovább folytatja a hadműveleteket Kelet-Ukrajnában

Kelet-Ukrajnában addig folytatódik a katonai művelet, amíg a Kijev szerint terroristáknak tartott erőket fel nem számolják – jelentette ki hétfőn Arszen Avakov belügyminiszter.
Avakov Harkivban beszélt erről, ahol látogatást tett a katonai műveletben részt vevő fegyveres erőknél. A tárcavezető közölte, hogy egyelőre indokolatlan lenne leállítani a  hadműveletet Luhanszk és Donyeck megyében, és a katonai fellépés pedig folytatódik.
A belügyminiszter szerint a május 25-i elnökválasztás idejére provokációk készülnek, de a rendőrség kész útjukat állni. Meggyőződését fejezte ki, hogy a két kelet-ukrajnai szakadár megyében is megtartják a szavazást. A belügyminisztérium övezetekre osztotta fel az országot kockázatuk szerint, és a hatóságok “nagy és hipernagy” figyelmet szentelnek nekik – tette hozzá Avakov.

Moszkva és a kelet-ukrajnai oroszok többször is felszólították Kijevet, hogy vessen véget a kelet-ukrajnai  hadműveletnek. Hétfőn Szerhij Taruta, Donyeck megye tényleges, az új kijevi vezetés által kinevezett vezetője is ezt szorgalmazta.
A kelet-ukrajnai oroszbarát oroszok  által létrehozott donyecki, valamint luhanszki népköztársaságok egyoldalúan kinyilvánították hétfőn Ukrajnától való függetlenségüket az előző nap a régiók önállóságáról tartott népszavazások eredményére hivatkozva.  Közölték, hogy május 25-én nem engedik megrendezni az ukrajnai elnökválasztást, de Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány mindent megtesz az igazságos és átlátható szavazás megrendezése érdekében, jóllehet a Donyeck és a Luhanszk megye egyes területein ez nem lesz könnyű.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Kijev tovább folytatja a hadműveleteket Kelet-Ukrajnában

  1. Így van ez a “felvilágosult”, demokratikus és toleráns világban. A fegyverrel kikényszerített akarat legitim, a békés népszavazás pedig (ha nem azt akarja amit a tolerancia bajnokok) nem legitim.
    János 8:44

Vélemény, hozzászólás?

Top