Most itt vagy
Itt > Főoldal > Kijev nem tudja megállítani a háborút?

Kijev nem tudja megállítani a háborút?

“Kijev nem tudja megállítani a háborút, sem a vezetők, sem a hivatalos ellenzék” – erre a következtetésre jutott Lev Vershinin, orosz történész és politológus.

ukran 1

Vershinin szerint a január 16-án elfogadott törvények túl lágyak ahhoz, hogy az ukrán helyzetet megoldják – írja a Pravda a legfrissebb számában. Az Egyesült Államok 1938-as, nem kormányközi szervezetekre vonatkozó törvénye, amely a külföldi ügynökök nyilvántartására vonatkozik, még ma is működik. A törvény egyetlen valódi célja a külföldi civil szervezetek finanszírozása.

ukran 2

A forradalom megrendezett show jelenetei szerint kiváló harcosok küzdenek változásokért. Úgy kell a helyzetet elképzelni, mintha az Egyesült Államokban Ayman Al Zawahiri, az al-Kaida vezetője képviselné az igazságosságot és a demokráciát, bebizonyítva, hogy a hatalmon lévő kormány gyenge és hibás.

ukran 3
Az ellenzék összetételét elemezve, a politológus azt mondta, hogy a jogaiért lázadó csoport nem tartozik a hivatalos ellenzéki vezetőkhöz. Saját játékszabályok alapján működnek, sok éven át képzett tagjai parancsokat hajtanak végre. A közvetítők a nyugat és különösen az Egyesült Államok érdekeit képviselik.

Vitali Klitschko, Vershinin jellemzése szerint egy báb, egy magát nemzeti érzelműnek tartott, németországi üzletember, aki a nemzetét féltő jobboldali szektortól igen messze van. A politológus kitért Klitschko legutóbbi zavaros ügyére, miszerint a hírhedt, nyugati ügynöki befolyás alatt működő Juscsenko csapatának tagjaival folytaott megbeszéléseket.

ukran 4

Lev Vershinin értelmezte, mit jelent Németországnak és Európának az ukrán forradalom és a függetlenség. Ukrajna olcsó piacot, engedelmes és olcsó munkaerőt jelent a térségnek, ugyanakkor Németországnak egy legyengített, nyugodt Ukrajnára van szüksége ahhoz, hogy gátlástalanul rabolni tudjon. Európa érdeke a káosz megszüntetése, hiszen a kialakult helyzet a térség stabilitását veszélyezteti.

ukran 5

Az Ukrajnában kialakult helyzet túlmutat az aggasztó helyi állpotokon. Az író úgy véli, olyan harcot vívunk, amely a lőfegyvereknél sokkal veszélyesebb, ezzel együtt a valódi vérontástól való rettegés nem alaptalan.

 

Fotók: Kijev – Pravda

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Kijev nem tudja megállítani a háborút?

  1. “Németorzágnak egy legyengített, nyugodt országra van szüksége ahhoz, hogy gátlástalanul rabolni tudjon.” De ezt az oroszok SEM bírnák elviselni! Hányan harapnak Ukrajnába is???

  2. “Németországnak egy legyengített, nyugodt Ukrajnára van szüksége ahhoz, hogy gátlástalanul rabolni tudjon.”
    Putyin se most jött le a falvédőről! Elképzelhető, hogy aközben hogy Ukrajnába tobzódik a degenerált bokszoló és a gázhercegnő sleppje Orosz tankok tízezreit vonják össze észrevétlenül. Áhh nem a határhoz látványosan, csak okos szervezéssel időre elérendő célpontok megjelölésével összhangban. A medve csendben habzó szájjal várja a pillanatot. Ukrajnában pedig egy adott ponttól csend lesz, síri csend és hullaszag. Huszonnégy órán belül. Arról nem beszélve, hogy Kína és India támogatni fogja az akciót. A “többi” meg nem számít!

Vélemény, hozzászólás?

Top