Most itt vagy
Itt > Főoldal > KDNP: hecckampányt folytat a szürkemarháit ingyen felajánló gazda

KDNP: hecckampányt folytat a szürkemarháit ingyen felajánló gazda

Egy somogyi gazdától hangos a sajtó, aki felajánlotta a szürkemarháit, mert nem nyert az állami földekből további legelőket és ezt igazságtalannak tartja. A valóság az, hogy ez az ember több száz hektár szántóföldet, erdőt és legelőt birtokol, aki a bukott baloldal által osztogatott közpénzekből hatalmas támogatásokat kapott. A marhái eddig sem azokon a legelőkön voltak, amelyekre most pályázott.
Azokon eddig is azok a helyben lakó szentpáli gazdák legeltettek, akiknek ez az egyetlen megélhetésük. Pontosan az lett volna az igazságtalanság, ha ezeknek az állattartásból élő családoknak a talpa alól húzza ki  a hangosan panaszkodó ember a legelőket és ezzel elveszi a megélhetésüket! Sajnálatos, hogy a sajtó egy része kontroll nélkül ad teret az ilyen mesterségesen kreált populista történeteknek, amelyeknek semmi közük a valósághoz. A pályázati eljárás törvényes és igazságos volt, a korábbi szocialista gyakorlattal szemben, amikor „egy mindent vitt”, ezúttal több család jut földbérlethez és ezáltal megélhetéshez szerte az országban, így Somogyban is.

Móring József Attila
Kereszténydemokrata Néppárt

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “KDNP: hecckampányt folytat a szürkemarháit ingyen felajánló gazda

  1. ezért kellene látni, kik jutottak földhöz, és mit vállaltak ezért. valóban gazdálkodnak-e, vagy mégis juttatás volt a föld valamiért? most van két állítás, de egyiket sem lehet maradéktalanul elhinni. a pályázatokat meg ki kellene tenni valahová, hogy el lehessen olvasni, és az értékeléseket is, mi alapján és kik bíráltak. úgy valóban nem lehetne egy szót sem szólni…..

Vélemény, hozzászólás?

Top