Most itt vagy
Itt > Főoldal > Jó döntés volt!- Erdély újra magyar lett

Jó döntés volt!- Erdély újra magyar lett

A második bécsi döntést 1940. augusztus 30-án hirdették ki a tengelyhatalmak – Németország és Olaszország – külügyminiszterei a bécsi Belvedere-palotában, amely két évtizeddel Trianon után 43 ezer négyzetkilométernyi területet juttatott vissza Magyarországnak két és fél millió lakossal. A magyar csapatok, a 2. magyar hadsereg egységei 1940. szeptember 5-13 között vonultak be a visszacsatolt területre.
masodik_becsi_dontesA trianoni békeszerződés után a Magyarország fő célja a területi revízió lett. A Csehszlovákiával szembeni magyar területi igényeket a Hitler, Mussolini, Chamberlain és Daladier között 1938. szeptember 29-én létrejött müncheni egyezmény záradéka értelmében kétoldalú közvetlen tárgyalások útján kellett volna rendezni. Ezek eredménytelensége esetére angol-francia-német-olasz döntőbíráskodás következett volna.

Az 1938 októberi kétoldalú komáromi tárgyalások öt nap után megszakadtak. London és Párizs jelezte, hogy mégsem kíván részt venni a két ország határvitájában, és tudomásul fogja venni a német-olasz döntőbírói határozatot, így megszületett 1938. november 2-án az első bécsi döntés, amely a Felvidék egy részét visszajuttatta az anyaországnak.

Hitler 1939. március 13-án közölte Horthy Miklós kormányzóval, hogy a magyar csapatok késedelem nélkül vonuljanak be Kárpátaljára. Ez és az új lengyel-magyar határ elérése néhány napon belül megtörtént. (Az első bécsi döntés 11 927 négyzetkilométert és 1 050 ezer lakost, köztük 86,5 százalék magyart ítélt vissza. 1939. márciusban 12 061 négyzetkilométer és 694 022 fő került vissza.)

Románia hisztizni kezdett, a magyar-román határ mindkét oldalán 1940 nyarára mozgósított katonai erők néztek farkasszemet egymással. Az akkori magyar kormányfő, gróf Teleki Pál miniszterelnök, Csáky István külügyminiszter és Hory András, a románokkal tárgyalásokba bocsátkozó magyar küldöttség vezetője mindhárman erdélyi származásúak voltak.

A magyar csapatoknak augusztus 28-án hajnalban kellett volna megindítaniuk a támadást a határ teljes hosszában, ám erre végül nem került sor, mivel a berlini román nagykövet átadta a kormánya tengelyhatalmak döntőbíráskodása iránti hajlandóságát

Ezután megtörtént a magyar csapatok bevonulása ősi földünkre…

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Jó döntés volt!- Erdély újra magyar lett

 1. Amennyire hihetetlen amit most írok, az ami most történik Europa és az Egyesült Államokban, és sok más helyen, az Úr Isten büntetése az országokra akik aláírták Magyarország feldarabolását 1920-ban. A magyarok Istenét nem lehet kicsufolni.
  “Azért ezt mondja az Úr, Izráel Istene a pásztoroknak, akik legeltetik az én népemet: Ti szélesztettétek el az én juhaimat és űztétek el őket; és nem néztetek utánok; ímé, én megbüntetem a ti cselekedeteiteknek gonoszságát, azt mondja az Úr.”
  “Amely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Első és Utolsó; és: amit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiceában.”
  A HÉT GYÜLEKEZET, a HÉT VEZÉR, a hét gyüjtőpont, város, amiket Jézus alapitott 12-30 évei kőzött., mert nem lehet olvasni semmit rola azok évek között. Irányitotta őket, a 7 nemzedéket, hogy legyenek a Europai Testvérekkel. HAZA hozta, hogy egy AKOLban éljenek. Mért van EGY AKOL és van EGY PÁSZTOR, aki a JÉZUS KRISZTUS.
  Lehet bővebben olvasni itt:
  http://hirarena.com/es-latam–es-ime-egy-sargaszinu-lo_1796

 2. Ez pont olyan volt mint a cukros bácsi, aki
  osztogatja a cukrot a gyerekeknek, de valójában
  pedofil.
  Meg is lett az ára ……
  Ennyit a hitler-horthy-sztalin féle maffia-terrorizmusról

Vélemény, hozzászólás?

Top