Most itt vagy
Itt > Főoldal > Jacob Rothschild a világot riogatja

Jacob Rothschild a világot riogatja

Jacob Rothschild brit spekuláns arra figyelmezteti a befektetőket, hogy a második világháború óta a legveszélyesebb geopolitikai helyzet alakult ki a világban.
jacob-rothschild-remisztgetA 78 éves Jacob, a világ politikájára befolyással lévő Rothschild bankár család tagja úgy látja, hogy azon a nehéz gazdasági környezeten túlmenően, amellyel a befektetők szembesülni kényszerülnek, a második világháború óta talán a legveszélyesebb geopolitikai helyzet alakult ki a világban – írta a The Telegraph című brit napilap.
A 2,3 milliárd fontos vagyonú RIT Capital Partners igazgatója a 2014-es évet értékelő jelentésében a globális bizonytalanság fő okai között említette a közel-keleti káoszt és szélsőségességet, az orosz agressziót és terjeszkedést, a meggyengült Európát, amelyet rettenetes munkanélküliség fenyeget.
Kitért arra, hogy Európa meggyengülését szerinte nem kis mértékben az okozta, hogy sok uniós országban kudarccal végződött a strukturális reformok kezelése.
Rothschild sokkal sötétebb képet festett, mint egy évvel korábban, hangsúlyozva, hogy a befektetések sorsa is bizonytalan.
A legnagyobb veszélyek közé sorolta a kínai gazdaság növekedésének lelassulását, továbbá a részvények esetleges túlértékeltségét.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

4 thoughts on “Jacob Rothschild a világot riogatja

  1. Tyű, tényleg? Mindezt, mint egyszerű magyar állampolgár is tudom, pedig nem is vagyok benne a világméretű keverésben.

Vélemény, hozzászólás?

Top