Most itt vagy
Itt > Belföld > Ilyen megszorításokat várna az IMF

Ilyen megszorításokat várna az IMF

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyugdíjcsökkentést, a korhatár emelését, ingatlanadót, adóemelést és a bankadó eltörlését várja a Valutaalap

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit; a honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Ezen túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, amely az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét – tették hozzá. A Bruxinfo értesülései szerint hazánk ellen kötelezettségszegési-eljárás indulhat hazánk ellen a hó végén, amennyiben marad a jogszabály. 2013. január 1-jén hatályba lépő törvény szerint mások mellett illeték terheli a legfeljebb kéthetes lejáratú jegybanki értékpapírok kibocsátását, továbbá az egynapos és a legfeljebb kéthetes lejáratú jegybanki betétlekötést is.

A Magyar Nemzet azt írta: a kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások.

Jobbik: jön a feketeleves

A Jobbik tiltakozik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által kért megszorító intézkedések ellen, s azt követeli, a bankszféra vegye ki a részét a magyar közteherviselésből – mondta a párt frakcióvezető-helyettese Balatonfüreden csütörtökön. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a kormány eddig az IMF-megállapodás pozitív oldalairól beszélt, most jön a feketeleves – fogalmazott Volner János a párt balatonfüredi frakcióülése előtt tartott sajtótájékoztatón. Az IMF-megállapodás konklúziója az, hogy “ismét az emberek fizetik meg az elrontott kormányzás árát, ismét nem a bankokat vonják be a közteherviselésbe, hanem a magyar embereknek kell ezeket a költségeket állniuk.

MHO/MTI/MNO/Bruxinfo/magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top