Most itt vagy
Itt > Belföld > Illegális bevándorlók- A héten elérik a százezres létszámot

Illegális bevándorlók- A héten elérik a százezres létszámot

Az idén Magyarországra érkező illegális bevándorlók száma várhatóan a hónap végére – vagyis még a héten – el fogja érni a százezret
A kormányszóvivő szerint az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció eredménye azt mutatja, hogy “az ellenzéki pártok által gerjesztett hecckampány nem működött”. Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában arról is beszélt, hogy a korábban közölteknek megfelelően 900-an dolgoznak az ideiglenes határzár építésén.

Kovács Zoltán kiemelte: a második legnagyobb részvételt produkáló nemzeti konzultációban nagyjából 15 ezer kérdőívet küldtek vissza például rongálva, illetve megjegyzések miatt nem lehetett értékelni.
Kitért arra is, hogy az idén Magyarországra érkező illegális bevándorlók száma várhatóan a hónap végére – vagyis még a héten – el fogja érni a százezret. Úgy vélik, az ország déli – szerb-magyar határán – épülő határzár hatására ötödére, akár hetedére csökkenhet az ezen a szakaszon érkező bevándorlók száma..
Kovács Zoltán hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a nemzeti konzultáció július 15-én ért véget, és 1 millió 254 ív érkezett vissza a kormányhoz. Ezenkívül csaknem 58 ezren elektronikus úton nyilvánítottak véleményt.
Mint kifejtette: a több mint egymillió válaszadó elsöprő többsége egyetértett az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokkal. A kormányszóvivő szavai szerint közel 97 százalék ismertnek és valósnak ítélte a megélhetési bevándorlás erősödését: a válaszadók 72,6 százaléka tisztában volt a helyzettel, 23,4 százalék hallott róla, 3,9 százaléknak nem voltak ismeretei. A szigorúbb bevándorlási szabályok mellett 89,7 százalék foglalt állást teljes mértékben, 7,5 százalék részben támogatná, 2,8 százalék nem támogatná a szigorítást. Ez a kérdés hozzájárult ahhoz is, hogy a kormány döntött az ideiglenes határzárról és a törvényi szigorításokról – magyarázta a kormányszóvivő.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Illegális bevándorlók- A héten elérik a százezres létszámot

Vélemény, hozzászólás?

Top