Most itt vagy
Itt > Főoldal > Illegális bevándorlás: Fenyegetőzik a némber

Illegális bevándorlás: Fenyegetőzik a némber

Óva intette az európai országokat a menedékkérőket segítő civil szervezetek munkájának akadályozásától kedden az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, mondván, hogy a hatóságoknak inkább együtt kellene velük működniük.

“Elismeréssel adózom azon személyek és nem kormányzati szervezetek előtt, amelyek kiállnak a menedékkérők és a menekültek emberi jogaiért” – írta Dunja Mijatovic a menekültek szerdai világnapja alkalmából kiadott nyilatkozatában.
A jogvédők élelmet, szállást és jogi segítségnyújtást biztosítanak a védelmet keresők számára, kutató-mentő műveleteket folytatnak a tengereken, s ezzel ráadásul emlékeztetik a kormányokat emberi jogi kötelezettségeikre – emelte ki.
Leszögezte, hogy súlyos aggodalommal tölti el ezen szervezetek tevékenységének szigorúbb korlátozása, a fokozódó nyomásgyakorlás Európában. Hangsúlyozta, hogy az érintett NGO-knak egyre inkább szembesülniük kell “a munkájuk ellehetetlenítését célzó adminisztratív terhekkel, illetve a félrevezető és ellenséges politikai retorika megbélyegzésével, sőt büntetőeljárásokkal is”.
Mint írta, ezen korlátozásokkal semmibe veszik a szóban forgó szervezetek által védelmezett emberi jogi elveket és a társadalmakhoz való óriási hozzájárulásukat.
“Felszólítom az Európa Tanács országait, hogy tartózkodjanak a migránsokat segítő személyek és NGO-k törvényes munkájának akadályozásától. A tagállamoknak inkább együtt kellene működniük velük, támogatást kellene nyújtaniuk. Ezzel nem csak a védelemre szorulók jogait biztosítanák, de hasznos lenne a társadalmaink egésze számára is” – közölte a páneurópai szervezet emberi jogi biztosa.

 

Powered by Facebook Comments

5 thoughts on “Illegális bevándorlás: Fenyegetőzik a némber

 1. Imádom a húslevest! De ha ezt a “nőt” megfőzné valaki, biztos, hogy nem ennék belőle! Amilyen ronda!

 2. meg van bör a pofäjukon visitozni,mikor egesz Europät tönkre teszik,de ha egyszer räjönnek azok az emberek is akik eddig nem tudtäk mi folyik itt,az Isten legyen hozzäjuk irgalmas

 3. Emlékszem, az óvodában volt ez a stílus, hogy
  “némber” meg “lópofájú” .. stb, aztán kinőttük.
  A gyávák stílusa ez. De mindenki nézzen tükörbe is
  és a parlamentben ücsörgő 2/3os naplopókat is.

  Anthony Quinn “szép ” ? Mindenestre tehetséges.
  Ki, mi a szép és némber ?
  A terror-igazgatónő, és a roma-diktátor “némberek” ?

  Mindenesetre ez a Hölgy politikus antifasiszta,
  mint a föld jobbérzésű lakóinak többsége
  és ez a dolga.

Vélemény, hozzászólás?

Top