Most itt vagy
Itt > Főoldal > Horvátország használt F-16-os harci gépeket vásárol Izraeltől

Horvátország használt F-16-os harci gépeket vásárol Izraeltől

Az izraeli nagykövetség vasárnap bejelentette, hogy a horvátok 12 darab F-16-os repülőgépet vásárolnak Izraeltől 500 millió dollár értékben, melyre Szerbia hevesen reagált.
Egyenlőre az adásvételi szerződéshez kapcsolódnak tárgyalásaink, és Izrael nagyra értékeli Szerbia barátságát, és ez  nem változtat Izrael és Szerbia viszonyán.

“Nincs sem politikai eleme, és bármi köze a Szerbia és Horvátország történelmi viszonyaihoz, és ebben az értelemben az Izrael és Szerbia közötti szoros barátság semmilyen módon nem veszélyeztethető” – nyilatkozta a nagykövetség.

Izraelben Milutin Stanojevic szerb nagykövet élesen bírálta az izraeli hadsereg részvételét a horvát knini ünnepségen, amely az 1995-ös “Storm” horvát katonai rendőrségi művelet évfordulójához kapcsolódik.

Stanojevic a Times of Israel újságban tett nyilatkozatában közölte, hogy Szerbia “mélyen csalódott” volt az izraeli repülőgépek és pilóták részvételéért egy katonai felvonuláson, amely az 1995-ös katonai, rendőri hadművelet volt az önjelölt Szerb Krajina ellen, írja BETA.

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top