Most itt vagy
Itt > Belföld > Hőbörgés- A libsi, Kossuth-díjas Bródy megint színt vallott

Hőbörgés- A libsi, Kossuth-díjas Bródy megint színt vallott

Több százan vettek részt szerdán kora este Budapesten, a Városligetben azon a demonstráción, amelyen a Liget Budapest projekt megvalósítása ellen tiltakoztak. Este hét órakor véget ért a megmozdulás, de ugyanoda egy másik demonstrációt jelentett be egy magánszemély, így a résztvevők ott maradtak.

A közösségi médiában szerveződő Ligetvédők csoport által meghirdetett tüntetésen többen megpróbáltak behatolni a nap folyamán kiürített építési területre, néhányan megrongálták a kerítést; a helyszínre több csoportban mintegy száz rendőr érkezett.
A demonstráción mások mellett felszólalt Lukács András, egy tömörülés elnöke, aki azt hangoztatta, hogy januárban a megbízásukból készített felmérés szerint a fővárosiak 75 százaléka, néhány napja a Greenpeace megbízásából végzett kutatás szerint már 86 százaléka nem értett egyet a Városliget beépítésével, a múzeumok tervezett idehelyezésével.
Mint mondta, a két időszak között a terület vagyonkezelője, a Városliget Zrt., “vagyis a kormány” 300 millió forintot költött arra, hogy meggyőzze az embereket a Liget Budapest projekt népszerűségéről, “de épp az ellenkezője lett az eredmény”. A budapestiek többsége tudja, hogy “őrültség” a projekt, már csak arról kell meggyőzni őket, hogy “jöjjenek ide és védjék meg az érdekeiket” – tette hozzá.
Garay Klára a Ligetvédők képviseletében úgy fogalmazott, “addig fogunk itt zenélni, verselni, üldögélni, amíg vissza nem tér a jogállam”.
A rendezvényen fellépett Bródy János zenész, aki a Ne vágj ki minden fát című dalt is elénekelte, valamint Galkó Balázs, aki elszavalta József Attila Levegőt! című versét.
A demonstrálók azt skandálták, hogy “Megvédjük a ligetet”, “Nem adjuk a ligetet”, “Orbán, takarodj!”, transzparenseiken pedig az volt olvasható, hogy “Nem kellenek monstrumok a ligetbe”, “Budapest, ne vágd magad alatt a fát!”
A szervezők közlése szerint a rendőrök három embert bekísértek a kerítéssel elzárt területre, majd kiengedték őket. A tüntetők a rendőri intézkedés elleni tiltakozásul ülve folytatták demonstrációjukat.
Este a rendőrség azt közölte honlapján: mivel a demonstráció elvesztette békés jellegét, felszólították a jelenlévőket a terület elhagyására, a szervezők pedig “a kialakult helyzet hatására” a rendezvényt befejezettnek nyilvánították és a jelenlévőket felszólították a távozásra.
Jelezték azt is: egy magánszemély néhány perccel a rendőrségi felszólítás után – az előző rendezvénnyel azonos helyre – egy új demonstrációt jelentett be, amelynek keretében a demonstrálók a helyszínen maradtak. A rendőrség biztosítja a demonstrációt.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

4 thoughts on “Hőbörgés- A libsi, Kossuth-díjas Bródy megint színt vallott

 1. Az üldögélés, énekelgetés helyett közmunkára kell őket kötelezni. Puculják el az általuk széthajigált szemetet, magukkal együtt.

 2. Amikor harangoznak, akkor sem a harangozót nézzük,
  hanem, hogy Kiért Szól a Harang ?

  Ez a cikk nem a Városliget tönkretételéről szól,

  amit a bp-iek 90 % -a elutasit, hanem elitél
  egy stilust, amit a fidesz kezdett el itt 1989 -ben.
  A diktaturákban győz a despota …. egy darabig,
  aztán eltünik a sztalin szoborral együtt és kezdhetjük
  elölről a fák újratelepitését. Bezzeg a Hyde Park,
  vagy a pekingi Menyország Templom, 1000 éves fák.

 3. Bródy János érdemei elvitathatatlanok a magyar nyelvű popdalszerzés megalapításában és ápolásában,

  De a saját reklámja miatt sok mindenbe belekeveredik. A Liget ügye még jó dolog.

  Most viszont fellép a szélhámos Mándoki Lászlóval,
  aki egy “pasaréti srác” volt (és nem pesti),
  nem üldözött volt, hanem a volt magyar kommunista rendszer kegyeltje, aki itt azt csinált amit akart
  a magas beosztású szüleinek köszönhetően.
  Az akkori hazai felsőtizezerhez tartozott.
  Majd kiment Ny Németországba a nagybácsihoz és
  ott nagy hirtelen “ellenálló” lett, ehhez volt tehetsége.
  Még jó hogy nem volt kisz titkár, mint O.Viktor..

  Hát ehhez adja a nevét éppen B.J.,
  az István A Király egyik társszerzője.

Minden vélemény számít!

Top