Most itt vagy
Itt > Belföld > Helyére kerül a legújabb Puskás-ereklye

Helyére kerül a legújabb Puskás-ereklye

Puskás Ferenc özvegye csütörtökön 11 órakor, a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában veszi át minden idők legjobb magyar labdarúgójának legutóbbi elismerését.

Tavaly novemberben, a mexikói Pachuca városban nyílt meg a labdarúgó Halhatatlanok Csarnoka, ahová 15 mexikói és 15 “nemzetközi” futballistát avattak be, köztük Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás tagját. A Hírességek Csarnokát a FIFA hivatalosnak ismerte el, ezt jelzi, hogy a múzeumot Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke avatta fel.

Puskás Ferenc valóban a labdarúgás történetének legnagyobb alakjai közé került a Halhatatlanok Csarnokában, Brazíliát Pelé, Garrincha és Mario Zagallo, a németeket Lothar Matthäus, Franz Beckenbauer és Gerd Müller képviseli. Diego Maradona és Alfredo Di Stefano az argentin tagok, míg Michel Platini és Zinedine Zidane a francia beválasztottak. A listát Puskás Ferenc mellett Eusebio, Johan Cruyff, Bobby Charlton és Lev Jasin neve teszi teljessé.

A novemberi ünnepélyes eseményen Puskás Ferenc trófeáját Dehelánné Dörömbözi Teréz mexikóvárosi magyar nagykövet vehette át Antonio Moreno, a Futball Halhatatlanjainak Csarnoka igazgatójától. A trófea azóta hazatért, jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség birtokában van, és csütörtökön, 11 órakor, az MLSZ székházában tartandó átadáson kerül jogos tulajdonosához, Puskás Ferenc özvegyéhez, Erzsébet asszonyhoz.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top