Most itt vagy
Itt > Belföld > Gyanús tárgy a Dunában – Lezárták a veszélyeztetett III. kerületi városrészt

Gyanús tárgy a Dunában – Lezárták a veszélyeztetett III. kerületi városrészt

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendőrség péntek délelőtt lezárta Budapest III. kerületének azt a részét, melynek közelében, az északi összekötő vasúti hídnál a Dunában egy második világháborús bombát találtak korábban. A féltonnás robbanótestet várhatóan kora délután hatástalanítják és szállítják el a helyszínről, addig mintegy 8 ezer embernek el kell hagyni a területet.

A hatóság emberei rendőrség-feliratú szalagokkal vették körbe az utcákat, az utakat lezárták, oda nem engednek be senkit, a területen bent tartózkodókat pedig távozásra szólítják fel. A rendőrök házról házra, ajtóról ajtóra járnak, és kopogtatnak be a lakásokba.

A rendőrök egy Pók utcai parknál húzzák ki a kordont a kitelepítéskor, 2012. október 19-én. Egy ötszáz kilogrammos, amerikai gyártmányú második világháborús rombolóbomba kiemelése és hatástalanítása miatt reggel nyolc órától egy kilométeres körben kiürítik az épületeket és lezárják a környéket Budapesten az északi vasúti összekötő hídnál, a lezárás a III., a IV. és a XIII. kerületet érinti. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Pók utca és a Nánási út környékén élők reggel 8 óra körül sorra hagyták el otthonaikat. Sokan nagyobb szatyrokkal, kosarakkal, volt, aki kofferrel várakozott a buszmegállóban. A legtöbben azt mondták az MTI tudósítójának, hogy rokonokhoz mennek a város egy másik részére. Többen a háziállataikat, kutyáikat, macskáikat is magukkal vitték.
Az ideiglenesen kiköltözők közül néhányan az utcán azon viccelődtek, “háborús övezetté” vált a környékük. Sok kisgyerekes családot is látni, volt, aki azt mondta, ha már így alakult, kirándulni mennek.
Azokat, akik nem tudják elhagyni otthonukat, mert betegek, vagy mozgásukban korlátozottak, délelőtt mentővel viszik el megfelelő helyre.
A lezárt utcák 9 órára – az újságírókat leszámítva – elnéptelenedtek, de még több lakás ablakában felbukkant egy-egy otthon maradt lakó.
Az önkormányzat az MTI-vel azt közölte, sem a BKV, sem pedig a MÁV járatai nem álltak le.
Az önkormányzat által kijelölt nappali melegedő szolgáltatásait tizenketten vették igénybe, ők meleg teát, pogácsát és ebédet kapnak – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

MTI/magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top