Most itt vagy
Itt > Főoldal > Görögország: Mától tilos mobiltelefont vinni az iskolákba

Görögország: Mától tilos mobiltelefont vinni az iskolákba

Görögország Oktatási Minisztériuma ma levelet küldött minden iskolának, amelyben tájékoztatta őket arról az új törvényről, mely szerint a diákok nem hozhatnak mobiltelefonokat az intézményekbe, és azt is közölték, hogy kamerákkal felügyelik a tanulókat. A tanulók számára nem engedélyezett semmilyen elektronikus eszköz vagy játékeszköz, kép- és hangfeldolgozó rendszer.

Az iskola által biztosított elektronikus felszerelést csak a tanárok használhatják, csak a tanítás során.

A tanárok saját elektronikus eszközeiket is használhatják a tanítás alatt, feltéve, hogy tiszteletben tartják a hallgatók és a tanárok személyes adatainak védelmére vonatkozó rendelkezéseket.

A minisztérium kijelentette, hogy az iskolai webhelyeknek már nem lehet fényképeket és videofelvételeket felrakniuk a hallgatóknak, ahol azonosítani lehet őket.

Ugyanezen körlevélben a Görögországi Oktatási Minisztérium engedélyezte a biztonsági kamerák használatát az iskolákban, írja aBETA.

A kamerák működési idejét “egyértelműen ki kell emelni az iskolai hirdetőtáblákon”, hogy “minden diák és oktató tudja, hogy senki sem nyomon követhető, amíg iskolába jár” – mondja az utasítás.

Fotó: Pixabay

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top