Most itt vagy
Itt > Belföld > Fontos a kárpát-medencei gazdák együttműködése

Fontos a kárpát-medencei gazdák együttműködése

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos, hogy a belföldi és a határon túli magyar gazdák együttműködjenek, hiszen ez versenyelőnyt jelent számukra áruik piaci megjelenésekor.

A hazai termőföld a sok hányattatás után talán nemsokára méltó szerephez jut. Ez remélhető a földforgalmi törvény közelgő módosításától, amely azok kezébe adná a termőföldet, akik valóban gazdálkodásra használnák. Azok után, hogy a mező- és élelmiszergazdaság a vízgazdálkodással együtt stratégiai ágazattá vált, nagyon fontos, hogy a belföldi és a határon túli magyar gazdák együttműködjenek, hiszen ez versenyelőnyt jelent számukra áruik piaci megjelenésekor – erről esett szó a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai tanácskozásán, ahol külhoni gazdálkodó szakemberek is részt vettek.

A Vasárnapi újságban Farkas Iván, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának alelnöke, Virág László, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési együttműködés esélyeiről.

erdely.ma/magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top