Most itt vagy
Itt > Belföld > Fodor Gábor: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

Fodor Gábor: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

A Liberálisok elnöke, a független parlamenti képviselő Fodor Gábor törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a magyar jog is engedélyezze az azonos neműek házasságát.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a homoszexuálisok számára megadott jog senki mástól nem vesz el jogokat.
Szerinte az azonos neműek házassága sokaknak, nem csak a homoszexuális közösségeknek, de minden jóérzésű embernek régi követelése Magyarországon. Úgy értékeli, hogy a magyar családi jog és az alaptörvény megkülönböztet, mint ahogy a politika is.
A regisztrált élettársi közösséggel nem jár együtt minden jog, az örökbefogadást vagy a név felvételét például nem teszi lehetővé – felelte egy kérdésre teljes jogegyenlőséget követelve a képviselő.
A hanyatló és lezüllött erkölcsű Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a múlt héten döntött arról, hogy az azonos nemű pároknak jogukban áll házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén az amerikai alkotmány értelmében, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

9 thoughts on “Fodor Gábor: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

  1. Az USA Legfelsőbb Bíróságának ebbéli döntése után azonnal tiltakozott az egyik állam. Ez azonban ne hátráltassa Fodor Gábort, hogy Amerikában telepedjen le.

  2. Az USA Legfelsőbb Bíróságának ebbéli döntése után azonnal tiltakozott az egyik állam. Ez azonban ne hátráltassa Fodor Gábort, hogy Amerikában telepedjen le.

  3. Gabcsi, menj te oda, ahol a fartúrás akár nyilvános művelet is lehet. Amúgy, ezt a bajodat melyik apádtól örökölted?

  4. “Szerinte az azonos neműek házassága sokaknak, nem csak a homoszexuális közösségeknek, de minden jóérzésű embernek régi követelése Magyarországon.”
    Ez idióta, biztos csak melegekkel beszélgetett.:-)

  5. Azt gondolom, hogy nem kell ahhoz házasodni, hogy a Fodor Gábor által felsorolt dolgok létrejöjjenek. Különböző nemü párok kapcsolatát sem a házasság teszi müködőképessé és jóvá. Azonban a klasszikus családmodell mégis csak a nő és férfi házassága! Talán maradjunk is ennél. Én nem itélem el a homoszexuálisokat, de tegyék ezt csendben és jogilag papirozzák le a végrendelkezéseiket. Gyereket pedig ne fogadjanak örökbe.

Vélemény, hozzászólás?

Top