Most itt vagy
Itt > Főoldal > Fico: Értelmetlenek az Európai Unió (EU) Oroszországgal szembeni szankciói

Fico: Értelmetlenek az Európai Unió (EU) Oroszországgal szembeni szankciói

Robert Fico szlovák kormányfő hétvégén értelmetlennek nevezte az Európai Unió (EU) Oroszországgal szembeni szankcióit.
Ficónak a Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) 70. évfordulója alkalmából rendezett szombati megemlékezésen, Papszabadiban (Lehota pod Vtácnikom) tett kijelentéséről a szlovák közszolgálati hírügynökség számolt be.
A TASR szerint Fico a megemlékezésen azt mondta: az SNP idején bal- és jobboldaliak egyaránt összefogtak, és ma amikor az EU által Oroszországgal szemben foganatosított “értelmetlen” szankciók Szlovákiát veszélyeztetik, ugyanezt kellene tenni.
fico-eu-ellen2A miniszterelnök kijelentése a szlovák ellenzéki pártok rendkívül éles hangvételű kritikáját váltotta ki. A bírálók a legtöbb esetben azt vetették a szlovák kormányfő szemére, hogy kabinetjének tagja, Miroslav Lajcák külügyminiszter is ott volt a szankciók jóváhagyásakor, így Fico kihátrálása a szankciók mögül hiteltelen.
Az ellenzéki kritikára Robert Fico közleményben reagált hétfőn.
Ebben azt hangsúlyozta: Szlovákiát egyaránt károsítják az Európai Unió által Oroszországgal szemben foganatosított szankciók és azok is, amelyeket Oroszország az unióval szemben bevezetett.
Hozzátette: a jelenlegi helyzetre az EU és Oroszország képviselőinek tárgyalóasztal mellett kellene olyan megoldást találniuk, amelynek nem lesz mindkét fél számára “önmegsemmisítő” hatása.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top