Most itt vagy
Itt > Főoldal > Ferenc pápa elítélte a bevándorlókkal szembeni képmutatást

Ferenc pápa elítélte a bevándorlókkal szembeni képmutatást

A római katolikus egyház vezetője Ferenc pápa ma megáldotta a bevándorlók megmentése és gondozása érdekében tevékenykedő humanitárius szervezeteket.

A pápa elítélte azoknak a “képmutatását”, akik szemüket elfordítják a világ legszegényebbjeiről, akik biztonságot és méltóságot keresnek.

Különleges küldetésnek tartja a bevándorlók befogadását, mondta a Szent Péter bazilika előtt álló tömegnek, sürgetve Európát, az Egyesült Államokat és más országokat, hogy ne zárják be az ajtókat, a kikötőket és a határokat.

Bevándorláspárti első miséjét a pápa az olaszországi Lampedusa szigetén tartotta öt évvel ezelőtt, amely évek óta a Líbiából Európába érkező migránsok ezreinek fő “menedékhelye”.

A pápa lampedusai látogatását követő években Olaszország, az Egyesült Államok, Magyarország és más országok tovább szigorították politikájukat a bevándorlók felé, írja a Beta hírügynükség.

Ferenc pápa nem pontosította, mely országok érintettek, de azt mondta, hogy az egyetlen “ésszerű válasz” a globális migrációra a szolidaritás és az együttérzés bizonyítása.

Címlapfotó: Breitbart

Tisztelt olvasók!
Legyenek olyan kedvesek és támogassák “lájkukkal” a Magyar Tudat Nemzeti Hírportál facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Magyar-Tudat-577057608989203/ – Minden “lájk számít, segíti a portál működését!

Köszönettel és barátsággal!

Powered by Facebook Comments

One thought on “Ferenc pápa elítélte a bevándorlókkal szembeni képmutatást

  1. Isten szerelmere; mondjon le ez a fajzat… hogy mereszel Papank maradni… szegyen…

Vélemény, hozzászólás?

Top