Most itt vagy
Itt > Belföld > Fazekas Sándor: A hazai földtulajdon sorsa magyar kérdés, és azt Magyarország természetesen saját maga rendezi

Fazekas Sándor: A hazai földtulajdon sorsa magyar kérdés, és azt Magyarország természetesen saját maga rendezi

Az új földtörvény rendelkezéseiről tárgyal a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) képviseletében Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára csütörtökön Johannes Leibetsederrel, a Budapesti Osztrák Nagykövetség ideiglenes ügyvivőjével – közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

A kormány továbbra is nyitott az észrevételek megtárgyalására; ennek jegyében találkozik január 23-án Budai Gyula az osztrák diplomatával – jelzi a közlemény. A kormányt – elsősorban osztrák részről – számos támadás érte az új földtörvénnyel kapcsolatban – írja a VM. Hozzáteszik, a szaktárca az erős diplomáciai nyomás ellenére mindenkor kiáll a magyar földművesek érdekeiért és a magyar termőföld magyar kézben tartására törekszik.

magyar_fold 2

Andrä Rupprechter osztrák mezőgazdasági miniszter többször élesen bírálta az új magyarországi földtörvényt, mert megítélése szerint a jogszabály megfosztja az osztrák gazdákat a törvényesen megszerzett magyarországi földtulajdonuktól, ami elfogadhatatlan, és ellentétes az európai uniós joggal. A miniszter tavaly decemberben levelet írt Fazekas Sándornak, amelyben egyeztetést kezdeményezett a kérdésről. Fazekas Sándor akkor jelezte: kész fogadni osztrák kollégáját, és megvitatni vele azokat a kérdéseket, amelyeket Andrä Rupprechter vetett fel.

Miután az osztrák miniszter január közepén a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vásárán, a Nemzetközi Zöld Héten (Grüne Woche) ismét bírálta a magyarországi jogszabályt Fazekas Sándor jelezte, nem látja szükségét annak, hogy találkozzon Ausztria mezőgazdasági miniszterével a magyar-osztrák földvita ügyében. A vidékfejlesztési miniszter azt mondta: nem tartja szükségesnek, hogy egy olyan miniszterrel találkozzon, “aki kijelentéseivel folyamatosan sértegeti a magyarokat a magyar föld és Paks miatt”. Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy a hazai földtulajdon sorsa magyar kérdés, és azt Magyarország természetesen saját maga rendezi.

(MTI)

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Fazekas Sándor: A hazai földtulajdon sorsa magyar kérdés, és azt Magyarország természetesen saját maga rendezi

Vélemény, hozzászólás?

Top