Most itt vagy
Itt > Főoldal > EU nyomásra Görögország eladja szigetei nagy részét

EU nyomásra Görögország eladja szigetei nagy részét

A pénzügyi kényszer, amelybe a görög gazdaság került, nem csak azt hozta magával, hogy szociális megszorításokat írt elő az EU, hanem a további áthidaló kölcsönök miatt rendkívüli kényszermegoldást akar alkalmaztatni.
A görög miniszterelnök Alexis Tsipras kormányával arra kényszerült, hogy eladásra kínáljon több mint 1200 szigetet, és így ki tudja fizetni a 2009 és 2012 között felhalmozott tartozást.

Legolcsóbb szigetek hárommillió eladott 248.000 $. | Fotó: Flickr
Legolcsóbb szigetek átlag ára 48.000 $. | Fotó: Flickr

A szörnyű neoliberális intézkedések arra kényszerítik a görög kormányt, hogy csökkentse a szigetek árát 30 százalékkal. A Private On Line felületen elérhetőek az eladásra kínált szigetek.

Az Omfori sziget eladási ára 61.900.000 $, 49.500.000 $ Dulichium míg az Égei 43.300.000 $.  A kisebb szigetek olcsóbbak.

A Francisco González Tejera közgazdász szerint a szigetek eladása rövid időre enyhíti a helyzetet, de az Európai Unió által elindított teljes körű kirablás és a a felajánlott mentő csomag a görög államnak szörnyű állapotot fog hozni.

Gonzalez hozzátette, hogy a görög nemzet egyetlen alternatívája, hogy elhagyja az Európai Uniót és kilép NATO-ból, írja a LaInfo.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

5 thoughts on “EU nyomásra Görögország eladja szigetei nagy részét

 1. Csakhogy kölcsön és kölcsön között is különbség van. Amit ki lehet fizetni az normális kölcsön, de ahogyan ezeket a devizának nevezett kölcsönöket SEM LEHET KIFIZETNI!! Ezek már VIRTUÁLIS PÉNZEk-VIRTUÁLIS TARTOZÁSOK….EZEK KIFIZETHETETLENEK !!!

 2. Amikert egykor sokan az eletuket aldoztak, most azokat penzert eladjak…. Gorog hosok forognak a sirjukban…

 3. You-Tube-on Drábik János videói felvilágosítanak! Tudatlanság dicsérete

  Úgy látszik, tényleg boldogok a tudatlanok: azok az emberek, akik nem igazán látják át a helyzetet, amiben vannak, sokkal több döntési lehetőséggel rendelkeznek, mint tudatos társaik, és ezek általában nagyobb elégedettséget hozó döntések is
  – állítja Michael Smithson, az Australian National University munkatársa.
  Smithson persze azt is elismeri, hogy a tudatlanságnak sötét oldala is van: a naiv embert könnyebben átverik, és sajnos az előítéletek és a rasszizmus is leginkább a rájuk jellemző, ami számos társadalmi probléma melegágya. Kiemelte, hogy a társadalmi szintű tájékozatlanság a közügyekkel kapcsolatban akár a demokráciát is veszélyezteti.
  Ez az oka annak is, hogy sokan az interneten élik ki frusztrációjukat: a fizikai távolság miatt olyasmit is mondanak, amit szemtől szemben nem mernének. A tudatlanság és tájékozatlanság ezt a problémát még inkább elmélyíti.

 4. John Doe, pont ez jutott az eszembe. Zeusz mostanában mérgesen dobálhatja a villámokat.
  A kultúra bölcsője, az államalapító hellének hazája, a görög filozófusok….

  Nem szabadna egy kikötöt se eladni, nemhogy szigetet.
  🙁

 5. A módszer kipróbált, bejáratott!

  Remete levele (a kőtsönről) Kedves komám, Gábor!

  Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
  Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
  A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
  Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
  A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!

Vélemény, hozzászólás?

Top