Most itt vagy
Itt > Főoldal > Esztergom felmondta a közvilágítási szerződését

Esztergom felmondta a közvilágítási szerződését

 

 

 

 

 

 

 

Esztergom Város képviselő-testülete szeptember 12-i testületi ülésen felhatalmazta Tétényi Éva polgármestert, hogy Esztergom közvilágításának visszaállítása érdekében minden jogszerű lépést tegyen meg.

Mint arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk, a város világítása körül kialakult kaotikus helyzetet fokozta, hogy a NAV 609 millió forint inkasszót nyújtott be. (Ezt a pénzt 2012-ben kellett volna befizetni a központi költségvetésnek, amikor a város intézményeit átvették.)

A közvilágítás problémája megoldódni látszik, ugyanis mivel a szolgáltatás visszaállítása a TIVI Kft. „f.a.” részéről a megadott határidőig sem történt meg, így az elállásra való felhatalmazás (412/213(IX.12.) ö.h. alapján a szerződés 2013. október 4-től megszűnt, illetve az önkormányzat és a Tivi Kft. „f.a.” között a 2005. október 28–án létrejött koncessziós közvilágítási szerződéstől a Ptk. 300 § alapján elállt – közölte a hírt Esztergom Város Polgármesteri Hivatala.

kozvilagitas_esztergom 1
A kötelező önkormányzati feladatellátás biztosítására összehívott megbeszélésen a felek megállapodtak abban, hogy már szombattól elkezdődik a hibák kijavítása (biztosítékok, hálózati elemek cseréje, javítása) és azután folyamatosan sor kerül a hiányzó lámpák és lámpatestek pótlására is.  A javítást végzőknél a polgármester által aláírt „Megbízó levél” van.

A város vezetése köszöni a lakosság türelmét, és reméli, hogy három héten belül a közvilágítási szolgáltatás teljes körűen helyreállhat.

 

Címlapfotó:MTI

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top