Most itt vagy
Itt > Főoldal > Erdély – Magyarországról így látjuk

Erdély – Magyarországról így látjuk

 

 

 

 

 

 

 

 

A románok Magyarországot és Oroszországot kedvelik a legkevésbé – derült ki egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatásból, amelyben Románia öt szomszédja, valamint a román közélet számára jelentős 13 távolabbi ország szerepelt – adta hírül az MTI.

Hogy az állítás mennyire állja meg a helyét, azt csak azok tudják megmondani, akiket az igazságtalan történelem vihara Magyarország jelenlegi határain kívül rekesztett. Ők azonban a hosszú évek során megtanultak együtt élni gondjukkal-bajukkal és köszönik, jól megvannak román szomszédjukkal. Ugyanez elmondható a román lakosság túlnyomó többségéről és az Erdélyben élők nagy részének figyelme a politikai-gazdasági csatározások felett – akárcsak Magyarországon -, leginkább a napi megélhetésre koncentrálódik.

Jól fizetett, mesterségesen gerjesztett gyűlölet keltésre az egész Kárpát-medencében, senkinek nincs szüksége. A problémák megoldásához higgadt, józan fejekre, összefogásra és mindenki számára elfogadható jogszabályokra van szükség.

Székelyek menetelnek az egységes és autonóm Székelyföldért. Örvendezhetnénk, ám Erdély nem csak Székelyföldből áll. A jóhiszeműen szervezett hosszú gyalogtúra értelme megkérdőjelezhető, hiszen újabb feszültség gerjesztését vonja maga után, egyrészt a román-magyar politikai vezetés között, másrészt Erdély teljes magyarsága között. A Székely Nemzeti Tanács fittyet hányva az összetartozásra, önös érdekektől vezérelve, cserbenhagyta Erdély teljes magyar lakosságát.

Nagy-Menetelés-2013_október_27

Nehéz eldönteni, hogy a magyarok nem akarják, vagy nem tudják felmérni megtett lépéseik következményeit. Így fordulhat elő, hogy az energia hadakozásra, vitákra, feszültségek gerjesztésére fordítódik, a Kovászna megyei Rendőr- és Csendőrparancsnokság pedig teszi a dolgát: útdíjat szed, jogszabályokra hivatkozik, csak hogy megakadályozza a 11 településről induló székely zászlós menetoszlopok elhaladását.

A felülről indikált feszültség gátolja az előbbre jutást, az emberek tömegeinek manipulálása pedig nagyon veszélyes. A meggondolatlan, heves akciók még hevesebb reakciókat váltanak ki és ebből a spirálból egyre reménytelenebb kikecmeregni.

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top