Most itt vagy
Itt > Főoldal > Donald Tuskot nem érdekli, hogy meggyalázzák az illegális bevándorlók asszonyainkat

Donald Tuskot nem érdekli, hogy meggyalázzák az illegális bevándorlók asszonyainkat

Donald Tusk nem készül rendkívüli EU-csúcsot összehívni a Kölnben szilveszter éjjel nők ellen elkövetett támadások miatt.
A szlovák kormányfő javasolni fogja rendkívüli EU-csúcstalálkozó összehívását a Kölnben szilveszter éjjel nők ellen elkövetett támadások miatt, ezen kívül reméli, hogy a találkozón már az eredeti – őszi időpontnál – hamarabb döntés születhet az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex gyakorlati működésének beindításáról – ezt maga Robert Fico jelentette be pénteken Pozsonyban. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke máris jelezte, nem készül összehívni rendkívüli EU-csúcsot.

Robert Fico sajtóértekezletén úgy vélekedett, hogy a migránsáradat megfékezése érdekében mielőbb be kell indítani a közös uniós határvédelmi egységek működését a schengeni határokon, és ennek érdekében fel kell gyorsítani azt a politikai párbeszédet is, amely lehetővé teszi ennek gyakorlati megvalósítását. Hangsúlyozta: még rendkívüli EU-csúcs árán is ősznél hamarabb kell meghozni a vonatkozó döntéseket, mert különben késő lesz. “Őszre már vége lesz a temetésnek” – fogalmazott.
A szlovák miniszterelnök elmondta: a közös határvédelmi egység megerősítése céljából felajánlják annak a Hrad (Vár) nevet viselő 300 fős különleges rendőri egységnek a szolgálatba állítását is, amely januárban alakult meg. Ennek létrehozásáról a párizsi terrorcselekmények után néhány héttel jóváhagyott, széleskörű terrorellenes intézkedéséket tartalmazó törvénymódosítási csomagjának részeként döntött Pozsony.
“A schengeni határ védelmébe be kell fektetni” – jegyezte meg a felajánlással kapcsolatban Fico, aki szerint elkerülhetetlen, hogy az unió már most lépéseket tegyen a bevándorlók tömegeinek megfékezésére, különben tavasszal – amikor várhatóan ismét nőni kezd a kontinensre érkező migránsok száma – erre már kisebb esélye lesz. Fico ismét felidézte, hogy az ENSZ becslése szerint az idén várhatóan 3 millió újabb bevándorló érkezik Európába.
A szlovák miniszterelnök ismét szólt a Kölnben és más német városokban szilveszter éjjel nőket ért támadásokról. A rendőrségi jelentések szerint mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók “kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”. Hasonló esetek történtek Köln mellett más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.
Fico rámutatott: a német hatóságok hivatalos jelentéséből mára bebizonyosodott, hogy a történtekkel kapcsolatban letartóztatott gyanúsítottak többsége a jelenlegi migránshullámmal érkezett a kontinensre, és így ismét bebizonyosodott, nincs igaza azoknak, akik szándékosan a valóságosnál kisebbnek próbálják feltüntetni az illegális bevándorlásból adódó biztonsági kockázatokat.
Donald Tusk, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő testületnek, az Európai Tanácsnak az elnöke Fico javaslatának elhangzása után nem sokkal szóvivője útján jelezte: nem készül rendkívüli EU-csúcsot összehívni a Kölnben szilveszter éjjel nők ellen elkövetett támadások miatt, illetve ilyen jellegű megkeresést sem kapott eddig Pozsonyból.
“Egyelőre nem kaptunk megkeresést rendkívüli EU-csúcstalálkozó megtartásához” – mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy az ügy
jelenlegi állása szerint Tusk nem látja szükségét és nem is készül ilyen találkozó összehívására.

Fotó: EPA

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

3 thoughts on “Donald Tuskot nem érdekli, hogy meggyalázzák az illegális bevándorlók asszonyainkat

  1. Ez az ember egy görény szaralak.Na kérem,ők az eu pöcegödre.De ez mellett az eu is.Az únió ebbe fog belegebedni és felbomlik majd.Úgy bomlik föl ez is majd hogy sok ország fogja és kilép mert ezt igy nem lehet tolerálni már ami itt megy.Vagy is ott.Mi észbe kaptunk időbe,bármennyire is utáljuk orbánt de nagy koponya.Ő az egyedüli aki szembe mer szálni ezekkel a moslék emberekkel akik európára zúdították ezt a ösember tömeget.

  2. Kinézetük alapján… vagy…vagy. Talán Merkel asszony hívására érkezett sebészek, informatikusok követték el, s követik el ezeket az alja dolgokat. Az EU pedig addig totolyázik, míg nem lesz már lehetőségük miről dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Top