Most itt vagy
Itt > Főoldal > Devizahitelesek: A Parlament újra bevezethetné a kilakoltatási moratóriumot

Devizahitelesek: A Parlament újra bevezethetné a kilakoltatási moratóriumot

A devizaadósok közül 60 ezer családot érinthet a kilakoltatás, és csaknem 10 ezer családdal szemben már el is indult az eljárás.
Az LMP felszólítja a Fidesz- és a Jobbik-frakciót, hogy tagjai vegyenek részt a parlament rendkívüli ülésén, és ott támogassák az LMP devizahitelesek megmentéséről szóló javaslatát – közölte Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő úgy vélte: a Jobbik elárulta és becsapta a devizahiteleseket, mert ugyan korábban bejelentette, hogy támogatja a parlament rendkívüli ülésének összehívását, a jobbikos képviselők aláírásaikkal mégsem támogatták a kezdeményezést.
Ugyanakkor – folytatta – a szükséges 40 aláírás összegyűlt, így a parlament megtárgyalhatja az LMP javaslatát, amely újra bevezetné Magyarországon a kilakoltatási moratóriumot, és felfüggesztené a jelenleg zajló kilakoltatási eljárásokat.
Kanász-Nagy Máté a kezdeményezést azzal indokolta, hogy a devizaadósok közül 60 ezer családot érinthet a kilakoltatás, és csaknem 10 ezer családdal szemben már el is indult az eljárás.

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top