Most itt vagy
Itt > Belföld > Devizahitelek – A Kúria mai döntéséről

Devizahitelek – A Kúria mai döntéséről

A Kúria polgári kollégiuma jogegységi határozatában hétfőn úgy döntött, nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés.

A kétharmados többséggel megválasztott kormány nem áll ki saját állampolgárai védelméért. Nézzük csak, mit is mondott pár hónappal ezelőtt Varga Mihály? “Nem kár két-három bankért… Az még nem olyan nagy tragédia, ha két-három bank eltűnik a magyar piacról” A Miniszterelnökséget vezető államtitkár kimondta: a bankok a devizahitelekkel becsapták az ügyfeleiket.

A kijelentéssel ellentétben, ma az állampolgárok érdekeit senki nem védi, a bankügylet pedig már jóval nagyobbra duzzadt a devizahitelesek ügyénél. Az MNB forintárfolyam manipulációja, a lakosság “devizában” való eladósítása Államérdekből szándékosan történt. A Magyar Nemzeti Bank úgy tekint a magyar devizahiteles társadalmi csoportra, mint egy uzsorás.

“Az MNB svájci frank és japán jen típusú pénzügyi eszközei, valamint a hazai bankok deviza forrás fedezetének közvetve a hazai jegybankon keresztül történő biztosítása, illetve előállítása miatt, a devizahitellel rendelkező magyar családok kifosztásában nyilvánvalóan érdekelt a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Állam.”

BÉCS

Bővebben az ügyről korábbi cikkünkben olvashatnak.

 

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top