Most itt vagy
Itt > Főoldal > Délvidék- 10 éve börtönben három temerini magyar fiú!

Délvidék- 10 éve börtönben három temerini magyar fiú!

2004 június 26.
Szerintem sokaknak ismerős ez a dátum, de leginkább annak az 5 temerini fiúnak akiket 10 évvel ezelőtt, ezen a napon börtönöztek be és vádoltak meg gyilkossági kísérlettel, ami ez után történt az már nagyban ismert mindenki számára.
Az a sok megaláztatás, amin az 5 fiú átment, enyhén szólva is durva megnyilvánulás a szerb soviniszta hatalom részéről.
Ez az eset a bizonyíték arra, hogy a szerb hatalom sosem nem tartotta tiszteletben a délvidéken élő magyarság emberi jogait és mindíg igyekezett kizárólag kirekesztő intézkedéseket tenni a magyarsággal szemben.
Ma már tudjuk, hogy politikai identitása volt a dolognak és az előre megfontolt politikai „játszma” kezdete volt mindez!
Rengeteg spekuláció keringett akkor is és most is e jelen ügy körül , de leginkább a szerb média tudatos ferdítéssel igyekezett minden erővel félre tájékoztatni a nyilvánosságot.
Melyet nagy hányadában sajnos sikerült is, de vajon kinek az ötlete volt ez az ördögi terv? Még ma is emlékszek mikor kevesebb mint egy 24 óra elteltével az akkori VMSZ elnök (Kasza József) egy szerb napilapnak kijelentette, hogy a legszigorúbb ítéletet kell kimondani az 5 Temerini fiúnak, holott ekkor még szinte a vizsgáló bíró elé sem került az ügy, s már ekkor megszületett az ítélet és ezt nem is más mondta ki hanem maga Kasza József!
Ez egy tipikus példája mind annak, hogy is kell elárulni egy nemzetet egyéni érdekek miatt, s vajon egy normális világban mi is járna mindezért, sajnos a hírhedt demokráciában ma már dicséret jár a megalkuvásért és büntetés a hazafiasságért!
És sokan még tényleg azt is hiszik, hogy ez a normális!

2005 április 11-én összesen 61 év börtön büntetésre ítélték az öt Temerini fiút:

Máriás Istvánt (21) 15 év
Horváth Árpád (19) 10 év
Szakáll Zoltán (24) 11év 6hónap
Uracs József (29) 11év 6hónap
Illés Zsolt (25) 13év

Az ítéletet Zdenka Stakic vezette bírói tanács hozta meg, aki kicsit sem titkolta az örömét annak, hogy örül , hogy ítélkezhet a magyarok felett., mivel ismeretes volt magyarellenességéről és nem volt véletlen , hogy ilyen ítéletet hozott meg természetesen felsőbb utasításra.
2005 szeptember 5-én Szerbia Legfelsőbb bírósága jogerőre emelte a Temerini fiúk ellen kimondott ítéletet, s apropója ennek az ítéletnek az is, hogy egy olyan bíró hozta meg a másodfokú döntést, akit nem sokkal ez után korrupció (kenő pénz elfogadása) miatt „dugtak” rács mögé!
Elgondolkoztató az is, hogy bár hivatkoztunk, hogy e tény miatt vizsgálják felül a bíró által meghozott döntéseket, melyet nagy ívben elutasítottak.
2012 novemberében két Temerini fiú, kiszabadult a börtönből Szakáll Zoltán és Horváth Árpád, ekkor mindenki azt gondolta, hogy hamarosan szabadul a többi három fiú is…
Sajnos nem így történt, ők még mindég sínylődnek a szávaszentdemeteri fegyház falai között, és néha úgy érzem, hogy pár ember kivételével mindenki elfelejtette őket.

Ezért ezen a napon 2014 június 26-án mindenkit arra szeretnék kérni a magam és a társaim nevében is, hogy emeljük fel a szavunkat a Temerini fiúk védelmében és segítsünk nekik, hogy visszanyerhessék a szabadságukat !

SZABADSÁGOT A TEMERINI FIÚKNAK!

Tisztelettel:
Horváth Árpád ( A 61 évre elítélt Temerini fiúk egyike)

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top