Most itt vagy
Itt > Belföld > Budai Gyula személyiségi jogi pert indít a Népszabadság ellen

Budai Gyula személyiségi jogi pert indít a Népszabadság ellen

 

 

 

 

 

 

 

 

Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára személyiségi jogi pert indít a Népszabadság ellen a lap hétfői, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázatok kapcsán írt cikke miatt; a volt elszámoltatási kormánybiztos ezt hétfőn közölte az MTI-vel.

A Népszabadság azt írta, hogy Budai Gyula egyik rokona, Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton, összesen 732 hektár földterületet nyert el
A Vidékfejlesztési Minisztérium által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a cikk szándékosan úgy fogalmaz, hogy azt sejteti az olvasókkal: mind Gerzsánszki Lajos, mind pedig a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szabálytalanul járt volna el földpályázatok ügyében. Ezért Budai Gyula pert indít a lap ellen.
Budai Gyula állásfoglalásában leszögezte: az újság valótlanul állította, hogy “Gerzsánszki Lajos – a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkárának rokona – összesen 732 hektár földterületet nyert el”.
A Népszabadság összemossa a természetes és a jogi személy fogalmát. Gerzsánszki Lajos, aki már évtizedek óta foglalkozik élethivatásszerűen mezőgazdasággal – közel ezer szarvasmarhát tart -, nem nyert NFA pályázatot. Gerzsánszki Lajos cége, a 13 éve működő Karmopol-Agro Kft. nyert földterületet, valamint a Mercato Finanszírozó Kft, melyben Gerzsánszki Lajos nem tulajdonos – olvasható.
Budai Gyula szerint a Népszabadság állítása másrészről azért megtévesztő és valótlan, mert Gerzsánszki Lajos nem hozzátartozója. “Gerzsánszki Lajos Budai Gyula unokaöccsének apósa, mely kapcsolat a Polgári Törvénykönyv vonatkozó 685. §-a szerint sem hozzátartozói, sem pedig rokoni kapcsolatnak nem számít” – olvasható a közleményben.
Buda Gyula kiemelte, hogy az NFA pályázati rendszerében szigorú és objektív bírálati szempontok vannak, mely pontozási rendszer lehetetlenné teszi, hogy a pályázó “rokoni” kapcsolatai, avagy párthovatartozása bármilyen szempontból is figyelembe vehető lehessen.
Az államtitkár szerint ha a fideszes politikusok ilyen tág értelemben vett “rokonai”, barátai és ismerősei nem pályázhatnának termőföldekért, akkor a magyar emberek jelentős része nem foglalkozhatna mezőgazdasággal, hiszen ha úgy vesszük, mindenki “rokona” vagy ismerőse valakinek – olvasható a dokumentumban.

MTI/magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top