Most itt vagy
Itt > Főoldal > Béremelés az egészségügyben és a szociális területen

Béremelés az egészségügyben és a szociális területen

Az egészségügyben és szociális terület szakdolgozói november helyett már a januári fizetéssel megkapják a szakszervezetekkel korábban kialkudott béremelést – mondta Varga Mihály, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A szaktárca vezetője azt mondta, ez az intézkedés mintegy 80 ezer embert érint, az előrehozás mellett pedig azért döntöttek, mert ezt a szakszervezetek kérték.
Ez 20 milliárd forint kiadást jelent, amelyet a 2018-as költségvetésben elfogadott 200 milliárd forint fölötti tartalékból finanszíroznak – ismertette Varga Mihály.
Emlékeztetett, hogy 2018-ban is emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum: előbbi 8 százalékkal 138 ezer forintra, utóbbi 12 százalékkal 180 500 forintra módosul.
Varga Mihály elmondta azt is, hogy 2017-ben 12 százalékos bruttó bérnövekedés volt, az állami szférában a pedagógusoknál, rendvédelmi dolgozóknál, az Országgyűlés, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinál, a vízügyi ágazatban, a mentőszolgálatnál, a bírói és ügyészi területen, a postánál, illetve az állami közlekedési vállalatoknál is jelentős bérnövekedések voltak.
A nemzetgazdasági miniszter emellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a versenyszféra is hasonló mértékű bérnövekedést produkált tavaly.

www.magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

One thought on “Béremelés az egészségügyben és a szociális területen

 1. Már emelt bérért dolgoznak az orbáni rezsim elöl
  kimenekült ápolónők és orvosok Ny Eu -ban.
  Most így a választások elött jönnek a hazug igéretek
  orbánéktól, fölösleges, megbuktak már sok éve.
  Évekig tart, mig az ország újra rendbejön nélkülük,
  de legalább békés, kulturált ország leszünk megint.

Vélemény, hozzászólás?

Top