Most itt vagy
Itt > Belföld > Azeri kiadatás – Tüntetések a kijevi, szófiai és oslói magyar nagykövetségek előtt

Azeri kiadatás – Tüntetések a kijevi, szófiai és oslói magyar nagykövetségek előtt

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország kijevi, szófiai nagykövetsége előtt is tüntettek kisebb csoportok kedden a Gurgen Markarján örmény katona megöléséért életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov Magyarország általi kiadása, illetve azerbajdzsáni szabadlábra helyezése ellen.

A panarmenian.net örmény hírportál keddi híradása szerint a kijevi nagykövetség előtti megmozduláson társadalmi szervezetek tagjai, emberi jogi aktivisták és az örmény diaszpóra képviselői vettek részt. A tüntetők átadták a nagykövetségnek tiltakozó felhívásukat.
A szófiai magyar nagykövetség elé a bulgáriai örmény közösség tagjai vonultak tiltakozni. Átadták a magyar diplomáciai képviseletnek levelüket, amelyben “szégyenteljesnek” nevezték a magyar hatóságoknak azt a lépését, hogy – mint fogalmaztak – 3 milliárd eurós alkut kötöttek Azerbajdzsánnal.
Az oslói magyar nagykövetség előtt is tüntettek a panarmenian.net jelentése szerint még hétfőn. A résztvevők azt követelték, hogy a magyar kormány kérjen bocsánatot a gyilkos átadása miatt. Az említett forrás szerint Jeszenszky Géza nagykövet a tüntetők két küldöttét fogadta, akikkel megvitatta a kialakult helyzetet.
A hírportál a norvégiai örmény kulturális egyesületre hivatkozva azt írta, hogy a diplomata Magyarország támogatásáról biztosította az örmény népet, és elmondta: a magyar kormány csalódott Azerbajdzsán eljárása miatt.

MTI/magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top