Most itt vagy
Itt > Főoldal > Az USA fegyverraktárakat épít Európában

Az USA fegyverraktárakat épít Európában

Európa 1999-es NATO-bombázása óta Európába újra óriási hadianyag szállítmányok érkeznek Egyesült Államokból.

Az orosz szakértők azt mondták a TASS-nak, hogy az arzenálok felépítése Oroszország elrettentéséhez és esetleges háborús felkészüléshez kapcsolódik.

Ez egy mutató, ami azt jelzi, hogy az amerikaiak komolyan fontolóra veszik a háború lehetőségeit Európában, következésképpen elkezdték felépíteni katonai arzenáljaikat.  Az ilyen nagy mértékű szállítmányok összefüggésben állhatnak a felmerülő katonai feladatokkal.
Kivel szemben halmozza és szállítja az amerikai légierő a hadianyagokat?
Csak egy ellenfél van – az Orosz Föderáció – mondta Igor Korocsenko, a “Nemzetvédelmi” magazin főszerkesztője.

Megjegyezte, hogy az arzenálok gyors létrehozása jelzi az oroszországi operatív tervek változását.
“Az Oroszországgal folytatott katonai konfliktus megnövekedett valószínűsége arra készteti őket, hogy további fegyvereket bocsássanak rendelkezésre, amelyeket egy amerikai harci egységek használhatnak háború esetén” – tette hozzá Korocsenko.

Az “Arsenal of the Atland” magazin főszerkesztője, Murakovski Viktor elmondta, hogy ezek az intézkedések összhangban vannak az Egyesült Államok stratégiájával Oroszország elrettentésére. Különösen a 2014 tavaszán elindított Atlanti-óceán művelet szerves részét képezik, és a 2018 júniusában elfogadott 30-30-30-30-as stratégiát.

“Ez a művelet az Atlanti Megoldás Operatív Program keretében zajlik, a katonai infrastruktúra korszerűsítésére és javítására irányuló tevékenységek széles skálájával, számos repülőteret, kikötőt, vasúti csomópontot, csatornát és törzsvonalat modernizálnak, ami többnyire Kelet-Európa országaiban történik, különösen Lengyelországban és a Balti államokban, de Norvégiában, Németországban, Bulgáriában, Romániában és más országokban is “- mondta Murakovszkij.

“A terv 30 szárazföldi zászlóalj, 30 légitámadó egység és 30 hajó telepítését tervezi 30 nap alatt a NATO” keleti oldalán “, így nem csak infrastruktúrát hoznak létre, hanem lőszer, üzemanyag bázisokat és így tovább – tette hozzá.

Fotó: © EPA-EFE / Ilari Valimaki

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top