Most itt vagy
Itt > Belföld > AZ OLIGARCHA

AZ OLIGARCHA

Mottó: “Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.” /M. Twain/

A klasszikus definíció szerint az oligarcha „önhatalmúlag uralkodó, hatalmaskodó főúr”, a ma használt értelmezése szerint „az államhatalomtól jelentős mértékben független, nagyhatalmú üzletember”.

A pejoratív csengésű fogalom használatában azonban komoly skizofrénia mutatkozik.

Az ellenzéki médiában Mészáros Lőrincnek „oligarcha” az állandó jelzője, pedig kevéssé illik rá a definíció, mert nem az állam ellenében dolgozik, sokkal inkább a támogatását élvezi, míg Soros barátunk, aki szabadon szörfözik az államok felett, csupán „befektető”.

Pedig Soroshoz képest Mészáros csak politikai ambíciók nélküli, provinciális, kispályás figura, míg Soros nemzeti háttér, társadalmi támogatás nélküli nagytőkés, aki a saját és társai üzleti érdekében beavatkozik az államügyekbe, kifejezetten szembeszállva az államhatalmakkal, károkat okozva nekik.

Azaz tökéletesen illik rá a definíció. Éppúgy viselkedik, mint a középkori nagyurak a feudális anarchia korában. Tojik az államhatalmakra.

MÉGIS MÉSZÁROS A MEGVETENDŐ OLIGARHA, SOROS MEG A TISZTELETRE MÉLTÓ BEFEKTETŐ…

Szelekovszky Ernő

Powered by Facebook Comments

One thought on “AZ OLIGARCHA

  1. “”Mészáros Lőrincnek „oligarcha” az állandó jelzője, pedig kevéssé illik rá a definíció, mert nem az állam ellenében dolgozik,””
    Az oligarcha definíciója napjainkban egy olyan személy, akinek a vagyona állami vagyonból származik, amiért cserében a diktatórikus állami hatalmat támogatja. Így hazánk legnagyobb oligarchája Csányi Sándor, őt követik a többiek, a néhai Demján, Széles, Gattyán, Andy, stb.
    Mészáros nincs közöttük, mert az oligarchának hatalma van, neki viszont nincs, mert ő csak egy stróman, akinek neve alatt az Orbán vagyon növekszik. Ezt minden normálisan gondolkodó ember tudja, kivéve az állam által támogatott sajtó újságírója, aki hivatalból nem akar tudni a napnál világosabb dologról.

Vélemény, hozzászólás?

Top