Most itt vagy
Itt > Főoldal > Az EU tudósai kérik Oroszországot, hogy fejlesszen ki nukleáris fegyvert aszteroidák ellen

Az EU tudósai kérik Oroszországot, hogy fejlesszen ki nukleáris fegyvert aszteroidák ellen

Az EU tudósai kérik Oroszországot, hogy fejlesszen ki aszteroidák elleni nukleáris fegyvert.
Az orosz tudósok szerint a nukleáris robbanás a leghatékonyabb módja egy Földre veszélyes kisbolygó megsemmisítésének, és ezzel megakadályozható a bolygónkkal történő végzetes ütközése.
Bár a világűri nukleáris robbantások egyenlőre be vannak tiltva.
Az EU hetedik keretprogramja, mely tudományos kutatásokra és technológiák fejlesztésére szolgál, köztük olyan projektekre, hogy hogyan is lehet eltéríteni Földre veszélyes objektumokat.
Ha azonban egy aszteroida fenyegeti a bolygónkat, mely ütközés esetén hatalmas hatalmas károkat okozhat, vagy akár a földi létet elpusztíthatja, akkor az űrbéli nukleáris robbantásra vonatkozó tilalmat fel kell függeszteni.
Sok esetben a nukleáris robbanás okozta tolóerő megváltoztathatja az aszteroida pályáját és ez elég a katasztrófa megelőzésére, írja a TASS.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Az EU tudósai kérik Oroszországot, hogy fejlesszen ki nukleáris fegyvert aszteroidák ellen

  1. Mi a jó ég?! A világűri robbantások elvileg tiltottak, de az EU(?) kéri az oroszokat az ebbéli kifejlesztett fegyver használatára? Az EU-nál már mindenki mértéktelenül iszik?

  2. Annácska ott ülnek a világ hülyéi, vagy árulók! Merkel mutti sem akar eu-s határőröket ami még munkahelyeket is jelentene, a töröknek fizet inkább!

    1. Ez a nő?! Tegnap olvastam a részletes önéletrajzát és felemelkedését. Gyorsan és nagyon rondán bukik, rövidesen és örökre. (El nem tudom képzelni, hogy pl. Kohl kancellárt mivel bolondította meg annak idején, illetve…)

  3. Jovannnna de azért a gazdasági szankciokat remélem fenn tartják,mert annélkűl egyilyen kérés eléggé snassz lenne.:)

Vélemény, hozzászólás?

Top