Most itt vagy
Itt > Belföld > Az EU támadást indít a tényleges életfogytig tartó büntetés magyar intézménye ellen

Az EU támadást indít a tényleges életfogytig tartó büntetés magyar intézménye ellen

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint úgy tűnik, hogy az európai intézményrendszer, a strasbourgi bíróság és az Európai Unió támadást indít a tényleges életfogytig tartó büntetés magyar intézménye ellen. A kormány azonban ragaszkodik ehhez a büntetési tételhez – jelentette ki Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) a Kormányinfo 10 - Mit miért tesz a kormány? címmel tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2015. május 28-án. A miniszter szerint úgy tűnik, hogy az európai intézményrendszer, a strasbourgi bíróság és az Európai Unió támadást indít a tényleges életfogytig tartó büntetés magyar intézménye ellen. A kormány azonban ragaszkodik ehhez a büntetési tételhez - jelentette ki Lázár János. Mellette Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) a Kormányinfo 10 – Mit miért tesz a kormány? címmel tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2015. május 28-án. A miniszter szerint úgy tűnik, hogy az európai intézményrendszer, a strasbourgi bíróság és az Európai Unió támadást indít a tényleges életfogytig tartó büntetés magyar intézménye ellen. A kormány azonban ragaszkodik ehhez a büntetési tételhez – jelentette ki Lázár János. Mellette Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Emlékeztetett: a strasbourgi bíróság az európai joggal összeegyeztethetetlennek tartja a tényleges életfogytiglani büntetést. Magyarország erre reagálva azt ajánlotta fel, hogy megadja a kegyelem lehetőségét az ilyen büntetést töltőknek. Úgy tűnik azonban – folytatta -, hogy ezt nem fogják elfogadni Strasbourgban és Brüsszelben, és támadást indítanak a tényleges életfogytiglan magyar intézménye ellen, ami azonban veszélyt jelent a magyarok biztonságára nézve.
A téma jövő héten kerül a kormány elé – tájékoztatott a miniszter, megelőlegezve ugyanakkor, hogy a kabinet ez ügyben semmilyen engedményt nem akar tenni a strasbourgi bíróságnak és az EU-nak.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top