Most itt vagy
Itt > Főoldal > Az Egyesült Államok fegyverekkel akarja támogatni az ukrán háborút

Az Egyesült Államok fegyverekkel akarja támogatni az ukrán háborút

Az amerikai kormány azt fontolgatja, hogy Javelin tankelhárító rakétákat, kézi lőfegyvereket és lőszereket küld Ukrajnába, közölte a Wall Street Journal kedden.

FGM–148 Javelin. AP Photo / Mark Farmer ©
FGM–148 Javelin.
AP Photo / Mark Farmer ©

Vasárnap, a New York Times elektronikus oldala azt írta, hogy Phil Breedlove tábornok, az amerikai légierők európai főparancsnoka, aki jelentős híve és bábja az Obama-kormánynak, szintén támogatja a Pentagon koncepcióját az Ukrajnának nyújtandó katonai segítséggel kapcsolatban.

Németország kormánya korábban kijelentette, hogy van információja arról, hogy az Egyesült Államok azt tervezi, hogy fegyverekkel látja el Ukrajnát.

A FGM–148 Javelin az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztett, vállról indítható, hordozható, infravörös önirányítású páncéltörő rakéta, melyet a Raytheon/Lockheed Martin gyárt.

A rendszer kevesebb mint 30 másodperc alatt tűzkésszé tehető, az újratöltés ideje 20 másodperc. A lövész a célzóberendezés segítségével megkeresi a célt, majd kijelöli azt a célkereszttel. Az automata célkövető rendszer jelzést küld a rakétának, amely ez alapján megkeresi és befogja a célt. Ezután indítható a rakéta. A Javelin működését tekintve fire and forget (=tüzelj és felejtsd el) rendszerű, ami annyit jelent, hogy kilövés után a rakéta autonóm módon keresi meg a célt, nincs szükség külső beavatkozásra. A lövész a kilövés után pozíciót változtathat, vagy felkészülhet a következő lövésre.

Kétfokozatú szilárd hajtóanyagú rakétahajtóművel van felszerelve. Az első lépcső “kilöki” a rakétát az indítókonténerből, és csak később, a kezelőtől távolabb indul be a második fokozat. Ez lehetővé teszi a rakéta fedezékből, vagy épületből történő indítását is. Kétféle üzemmódban használható: közvetlen és felülről történő támadásra. Előbbi esetben bunkerek, épületek, helikopterek ellen használják. A másik módszerrel az ellenséges páncélosok támadhatók. Ekkor a rakéta 150 m magasba emelkedik, és felülről támadja a célt, mert a harckocsik páncélzata itt a legvékonyabb. (Wikipédia)

Konstantin Kosacsev, Oroszország Föderációs Tanácsa Nemzetközi Bizottságának (felső parlament ház) az elnöke, közölte az újságírókkal, hogy az Egyesült Államok által szállítandó tömeggyilkos fegyverek csak súlyosbítják a feszültséget Kelet-Ukrajnában.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

3 thoughts on “Az Egyesült Államok fegyverekkel akarja támogatni az ukrán háborút

  1. Tegnap megbánást tanúsító arckifejezéssel bevallják, hogy ők indították el az ukrajnai háborút, ma pedig tovább szítják a feszültséget, mindezért az oroszokat vádolva?

    1. Valami amerikai mondta nem régen :
      Ha van egy jó kalapácsunk, hajlamosak vagyunk mindent szögnek nézni.
      Az már egy másik dolog, hogy mindenből igyekeznek kalapácsot csinálni. Na itt a dolog gyökere.

Vélemény, hozzászólás?

Top