Most itt vagy
Itt > Főoldal > Ausztria kiléphet az EU-ból?

Ausztria kiléphet az EU-ból?

261 ezer osztrák állampolgár írta alá azt a népi kezdeményezés, amely követeli Ausztria kilépését az EU-ból. Az osztrák parlamentnek most meg kell tárgyalnia a kérdést.

Ti szavatok:

„Egyet ért Ön azzal, hogy a Nemzeti Tanács az alkotmány módosításával mondja ki Ausztria kilépését az Európai Unióból, és ezt népszavazás hagyja jóvá?” Az elmúlt hetekben 261 ezer osztrák állampolgár írta alá a fenti népi kezdeményezést. A népi kezdeményezést egyik nagy párt sem támogatta, és nélkülözött minden fajta média-támogatást. – olvashatjuk a népi kezdeményezés honlapján.” (Volksbegehren)

Ausztria kiléphet az EU-ból?

Mi szavunk:

Az osztrák törvények szerint a népi kezdeményezés akkor érvényes, ha legalább 100 ezer választó támogatja, vagy ha három szövetségi tartomány választóinak egy hatoda támogatja. A népi kezdeményezés kérdését a parlamentnek négy hónapon belül napirendre kell tűznie. A mostani népi kezdeményezés során a szervezők 900 ezer szórólapot osztottak szét, mozgósították az Internet közösség oldalait.

Thürmer Gyula

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Ausztria kiléphet az EU-ból?

  1. Lèpjenek csak ki! Köcsög Osztràk! Meg velük együtt a többi csicska àllam! Akkor vègre mi itt Nèmetbe megint jòl èlnènk, mint elötte a 90-es èvekben!
    Most csak fizetünk a sok szarhàzi, korrupt Orszàgoknak! Plussz Szolidàris juttatàsokat vonnak le a fizetèsünkböl a Görögök meg st. miatt! A levont Adònkbòl is megy oda! A Bruttò fizetèsemböl 47%-ot elvisz az Adò ès a többi jàrulèkok!!

Vélemény, hozzászólás?

Top