Most itt vagy
Itt > Főoldal > Ausztria- Az illegális bevándorlók jobb szállásért és az emberi jogokért hőbörögnek

Ausztria- Az illegális bevándorlók jobb szállásért és az emberi jogokért hőbörögnek

Jobb elhelyezési körülményekért és az emberi jogok tiszteletben tartásáért hőbörögtek csaknem háromszázan az ausztriai Traiskirchenben.
A város polgármestere eközben a tartományi menekültelhelyezés kudarcáról beszélt.

A rendőrség közlése szerint többségében migránsok vettek részt a tiltakozó akcióban. A városon keresztül is meneteltek, emiatt rövid időre leállt a helyi vasúti közlekedés. Egy embert őrizetbe vettek hatósági személlyel szembeni agresszív viselkedés miatt. A tüntetést a Freedom Not Frontex: Vienna elnevezésű civil jogvédő szervezet hirdette a Facebook közösségi portálon, és vasárnapra már bejelentették a következő tiltakozó akciót is.
Traiskirchen-migransok2A Bécshez közeli Traiskirchen polgármestere a Die Presse című osztrák napilap keddi számában arról beszélt, hogy kiélezett a hangulat a városban, nagy a hangzavar éjszaka, a játszóterek tele vannak. Andreas Babler szerint a helyiek nagyon haragszanak a belügyminiszterre, aki a polgármester szerint eljátszotta a települések bizalmát. Babler hivatali visszaélésnek nevezte, hogy az Alsó-Ausztria számára előírt tartományi kvótát csupán Traiskirchen miatt tudják teljesíteni, egyetlen város viseli a terheket.
A legfrissebb jelentések szerint a hétvégén túllépte a négyezret a Traiskirchenben elhelyezett migránsok száma. Az ö24 osztrák hírportál információi szerint Alsó-Ausztriába naponta két-háromszáz menekült érkezik, és a traiskircheni táborból a hétvégén senkit nem irányítottak tovább másik befogadóhelyre. A polgármester korábban már humanitárius szükségállapotról beszélt, hiszen míg 480-an sátorban alszanak, 1700-an már a szabad ég alatt kénytelenek éjszakázni.
Tavaly 28 ezer menekültkérelmet nyújtottak be Ausztriában, ezekből kilencezret fogadtak el. A külügyminisztérium legújabb számítása szerint idén 80 ezer kérelmet nyújtanak be, és csaknem 30 ezret el is fogadnak majd.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Ausztria- Az illegális bevándorlók jobb szállásért és az emberi jogokért hőbörögnek

Vélemény, hozzászólás?

Top