Most itt vagy
Itt > Belföld > A németországi magyarok tárgyilagosságot szorgalmaznak Magyarországgal kapcsolatban

A németországi magyarok tárgyilagosságot szorgalmaznak Magyarországgal kapcsolatban

 

 

 

 

 

 

 

 

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) hétfőn nyílt levélben fordult az Európai Parlament (EP) német képviselőihez, kérve tőlük, hogy a Magyarországgal kapcsolatos vitákban törekedjenek tárgyilagosságra és kerüljék a kettős mérce alkalmazását.

A BUOD a levélben azt kéri a 99 német európai parlamenti képviselőtől, hogy Magyarországgal kapcsolatban “fáradhatatlanul törekedjenek tárgyilagosságra és egy tényalapú, részletes, kifogástalan és építő vitára”, a magyar törvények és az alkotmány bírálatánál pedig “kerüljék a kettős mérce alkalmazását”.
A szervezet azt is kéri az EP német tagjaitól, hogy “alapjaiban tiszteljék a magyar szuverenitást az alkotmányozás folyamatában”, és “tartsák tiszteletben a szabadon választott magyar polgári és kereszténydemokrata kormányt, amely elkötelezett a demokratikus alapértékek mellett”.
A BUOD szerint az EP-ben “néhány képviselő az újabb magyar törvénykezés alapos ismerete nélkül, nagyon is átlátszó politikai indíttatásból Magyarországot folyamatosan pellengérre állítja, és eljárásokat tervez, amelyek semmivel (…) sem igazolhatók”.
A szervezet úgy véli, hogy “ezek az alig megalapozott vádaskodások” veszélyes következményekkel járnak. “Nem utolsósorban a nyilvánvalóan elfogult és egyoldalú, fontos tényeket elhallgató, előítélettel teli tudósítások hatására, különösen a német médiában, az EP-ben is egy felelőtlen politikai szervezkedés érzékelhető, amely sok magyar szemében egy kimondottan magyarellenes kampánynak tekinthető” – áll a német európai parlamenti politikusokhoz intézett nyílt levélben.
A BUOD szerint “az alaptalan és tarthatatlan szemrehányások miatt a magyar lakosság nagy részében” és a németországi választók körében is “egyre kételkedőbbek az Európai Unióval és intézményeivel szemben, ami nagy bizalomvesztéshez vezet”. A németországi magyar szervezet szerint a népek kölcsönös megértésén és hagyományaik tiszteletén alapuló európai egység “nem válhat egy kiélező, pártpolitikai, rövidlátó taktikának az áldozatává, hanem bölcs embereket kíván, akik hidakat építenek és az érdekek kiegyenlítésén fáradoznak”.
A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége – saját törekvése szerint – a Németországban élő magyarok érdekeit képviseli; az ernyőszervezetnek több mint 20 tagszervezete van.

 

Forrás:MTI

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top