Most itt vagy
Itt > Belföld > A miskolci nyomortelepek felszámolását tervezik

A miskolci nyomortelepek felszámolását tervezik

A miskolci “gettók és nyomortelepek” felszámolását tervezi a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója, hogy biztonságosabb, élhetőbb legyen a borsodi megyeszékhely. Az ezt tartalmazó javaslatot a csütörtöki közgyűlés elé terjesztik – közölte Soós Attila, a frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.
A szóvivő úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetőség a biztonságos, élhető város megteremtése érdekében a közgyűlésen olyan intézkedéssorozat megtárgyalását javasolja, amely évtizedekre megalapozhatja a közbiztonságot.
A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezi, hogy a város “szégyenfoltjait” szüntessék meg, ami a miskolci “gettók, nyomortelepek” teljes körű felszámolását jelenti.
miskolc-nyomornegyed2Tarthatatlanná vált a helyzet, néhány tucat család megkeseríti több ezer ember életét Miskolcon – mondta, hozzátéve: a bűnözés melegágyának tekinthető gettók, nyomortelepek megszüntetése a cél.
A szóvivő elmondta: a diósgyőri stadion környéki, úgynevezett számozott utcák, Lyukó-völgy, a Tetemvár, a Hideg-sor ingatlanjairól lenne szó.
Mint mondta, a nyomortelepek felszámolása a városnak pénzbe kerül, ám ezen negyedek csak így kerülhetnek át a város kezelésébe, tulajdonába, hogy itt “tudatos városfejlesztés történjen”.
Soós Attila azt is elmondta: akik hajlandók elhagyni a tartós lakhatásra, gyermeknevelésre alkalmatlan házakat, és a város közigazgatási határán túli településeken vesznek új, magasabb komfortfokozatú ingatlant, azoknak a támogatását javasolják a közgyűlésnek. A frakció tervezete szerint másfél-kétmillió forintot kapnának mindazok, akik elköltöznek.
Ez nem pénzkérdés – mondta, megjegyezve: a városvezetés elszánt ebben az ügyben. A “visszaszivárgások és visszaélések elkerülése érdekében” a vásárolt lakóingatlanra ötéves elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznének be – tette hozzá.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “A miskolci nyomortelepek felszámolását tervezik

  1. Az aktív és inaktív lakosság közti viszony konfliktussá fog fajulni és mivel az eltartottak ebben a helyzetben sem tudják megállni a helyüket, bekövetkezik a terror. A politikai vezetők valamennyire képeseknek bizonyulnak a többség ügyes félrevezetésére, de ez a helyzet nem fokozódhat a végtelenségig. A társadalmi berendezkedést nem lehet a félrevezetés művészetére építeni. Itt nem a dolgozó tömeg elnyomásáról van szó, mint ahogy azt a marxisták hangoztatták, hanem itt az aktív és inaktív lakosság közti értékkülönbség által generált konfliktusról van szó. Az anyagi tőkét vonják el a kutatási és termelési szférából azért, hogy anyagilag megsegíthessék a kis- és középvállalatokat és az egyre növekvő munkanélkülieket. Az állami költségvetés 60-70 százaléka közvetett vagy közvetlen módon szociális jellegű. Vagy az állami költségvetésből finanszírozzák a kis- és középvállalatok feltőkésítését, vagy a bürokráciát duzzasztják föl ahhoz, hogy látszólagos munkahelyet biztosíthassanak, vagy direkt módon munkanélküli segélyt folyósíthassanak.

Vélemény, hozzászólás?

Top