Most itt vagy
Itt > Főoldal > A Magyar Nemzeti Bank végre a magyar embereket szolgálja és nem az IMF-et látja el törvénytelen információkkal

A Magyar Nemzeti Bank végre a magyar embereket szolgálja és nem az IMF-et látja el törvénytelen információkkal

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fidesz az alkotmányos rend totális felrúgásának tartja, hogy “a szocialisták naponta igyekeznek nyomást gyakorolni a független Magyar Nemzeti Bankra”.

Puskás Imre, az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának alelnöke hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Magyarországnak végre olyan nemzeti bankja van, amely a magyar embereket szolgálja, és nem az IMF-et látja el jó tanácsokkal, valamint törvénytelen információkkal annak érdekében, hogy a magyar gazdaságot és lakosságot kiszolgáltassa a külföldi érdekeknek.
A kormánypárti politikus szerint a forintárfolyam jelenlegi szintje – ahogy azt a szocialisták is pontosan tudják – a ciprusi és egyéb nemzetközi folyamatokkal van összefüggésben. A baloldal csúfosan megbukott gazdaságpolitikája az, amely Magyarországot tönkretette, a külföldi érdekeknek kiszolgáltatta, a közpénzeket és a nemzeti vagyont elherdálta, a munkanélküliséget megduplázta, a béreket magasan adóztatta, a vállalkozásokat ellehetetlenítette, adósságba sodorta az országot, a településeket és a családokat – sorolta.
Magyarország 2010-ben szakított ezzel a veszélyes gazdaságpolitikával: kiáll a nemzeti érdekekért, a családok és a vállalkozások terheinek csökkentése mellett kötelezte el magát. 2010 óta csökkent az államadósság, az ország tíz éve először tartja egyensúlyban a költségvetését, 160 ezerrel dolgoznak többen, mint kormányváltáskor és Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli a béreket – zárta állásfoglalását a fideszes politikus.
Az MSZP szerint veszélyes útra terelte a magyar gazdaságot és pénzügyi rendszert a miniszterelnök azzal, hogy Matolcsy Györgyöt állította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére.
Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: két héttel az új jegybankelnök beiktatása után egy euró már 307 forintot ér, míg Matolcsy György kinevezése előtt 290 forint körül volt az euróárfolyam, és hasonló mértékben gyengült azóta a forint a svájci frankhoz viszonyítva is.
Az MSZP-s politikus szerint Matolcsy György már gazdasági miniszterként megbukott, MNB-elnöki jelölése pedig Orbán Viktor alkalmatlanságát jelzi.

 

MTI/magyartudat.com

 

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top