Most itt vagy
Itt > Főoldal > A jövő évtől ismét ingyenes a parkolás Kunszentmártonban

A jövő évtől ismét ingyenes a parkolás Kunszentmártonban

Ismét ingyenesen parkolhatnak az autósok Kunszentmártonban a jövő évtől, miután az önkormányzat visszavonta a fizetős parkolásról szóló rendeletét.
A Szolnoki megyei város képviselő-testülete 2013 áprilisában vezette be a pénzdíjas parkolást a városban. Rövidesen azonban az önkormányzat szembesült a lakosok bojkottjával, amikor is korábban ingyenes beállók használatát mellőzték, inkább távolabb álltak le még a legnépszerűbb úticéltól, a piactól is, vagy átváltottak a kerékpáros közlekedésre.
A képviselők az ősszel ismét megtárgyalták a fizetős parkolás ügyét, megnézték a működtetés kiadási és bevételi oldalát, majd úgy döntöttek: 2014-től nem kell fizetni a gépkocsit használóknak a megállóhelyekért.
Cuczi Mihály, a település független polgármesterének tájékoztatása szerint azonban az év végéig változatlan feltételek mellett marad a fizetős parkolás, azaz meg kell venniük az autósoknak a parkolójegyeket. A december 31-ig keletkezett pótdíjakat minden érintettnek be kell fizetnie, ezt az önkormányzat még jövőre is behajthatja az adósokon. Január elsejétől azonban már ingyenesen lehet parkolni a város egész területén.

(Kunszentmárton)

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top